Jacqueline Nieuwenhuijse  wint nieuw fornuis voor Ontmoetingsdiners
Jacqueline Nieuwenhuijse wint nieuw fornuis voor Ontmoetingsdiners ((Foto: aangeleverd))

Ontmoetingsdiner krijgt nieuw fornuis

MIDDENMEER - Vorige maand werd door Jacqueline Nieuwenhuijse een prachtig nieuw fornuis van het merk Smeg neergezet ten behoeve van het Ontmoetingsdiner.

Jacqueline, één van de koks bij het Ontmoetingsdiner, heeft in Amsterdam meegedaan aan een bakwedstrijd. Ze werd als één van de tien gekozen uit een paar honderd inzendingen. Uitgever Nijgh Cuisine, Yvette van Boven en Smeg Nederland hadden ter ere van het boek 'De grote oven van Van Boven' een wedstrijd georganiseerd waaraan je kon deelnemen als je een gerecht uit het nieuwe ovenkookboek maakte en dit op instagram plaatste met #degroteoven

De tien uitverkorenen mochten hun gerecht van de foto bereiden en laten proeven door de vijfkoppige jury, waaronder Yvette van Boven, Menno de Koning, de winnaar van Heel holland bakt 2014 en Gilles van Loon, restaurant recensent. Jacqueline maakte de appel-amandel-kruimeltaart uit dit boek en presenteerde deze met haar eigengemaakte gezouten karamelsaus en slagroom. De jury koos unaniem voor dit gerecht en zo mocht zij de hoofdprijs mee naar huis nemen.

Het was Jacqueline's opzet dit fornuis in de Meerbaak te plaatsen. De oven in het bestaande fornuis miste capaciteit bij het bereiden van grote maaltijden. Het nieuwe fornuis is uitgevoerd met een extra snelle krachtige oven. Uitloop van de diners omdat de oven het niet aan kan, is met deze luxe Smeg verleden tijd. Smeg Nederland was positief verrast over de plaatsing ten behoeve van de ontmoetingsdiners en zorgde voor extra accessoires in de oven.

Omdat het een fornuis met inductiekookplaat betreft, moest er een krachtstroomaansluiting worden aangelegd. Deze heeft installatiebureau Olof Schuur BV uit Anna Paulowna kosteloos voor haar rekening genomen. Daarbij werd er ook nog een nieuwe pannenset geschonken door een gulle gever, zodat de keuken in de Meerbaak er helemaal klaar voor is om maaltijden voor grotere groepen te bereiden.

Het Ontmoetingsdiner is erg verrast met dit Smeg fornuis. 'We kunnen nu nog meer gevarieerde maaltijden serveren en óók nog op tijd!' aldus de gastvrouwen Tiny Vijn en Trudy van Arkel bij het Ontmoetingsdiner. 'We zijn ontzettend blij dat Jacqueline dit fornuis voor de ontmoetingsdiners heeft gewonnen!'

Meer berichten