Na de fietsrondes volgt het hardloopgedeelte
Na de fietsrondes volgt het hardloopgedeelte ((Foto: aangeleverd))

VEKO Sprinttriathlon Schagen wordt groots sportfestijn!

SCHAGEN - De VEKO Sprinttriathlon vindt dinsdag 9 juli aanstaande voor de negende keer plaats. Samen met Hoofdsponsor VEKO Lightsystems uit Schagen maakt de organisatie er een sportfeest van.

Triathlon van Schagen: grootste startveld ooit!

Zwemmen in de haven van Schagen en in de regio is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Ons waterschap, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, zuivert het rioolwater zodat de sloten en het open water schoon blijven en we vooral kunnen genieten van dit open water. Een waterschapsteam gaat tijdens de triathlon de sportieve uitdaging aan om dat te promoten.

Dit doen zij overigens tijdens alle vier sprinttriathlons die onderdeel uitmaken van het Van der Voort sprint Triathlon Circuit, want HHNK is dit jaar ook Circuit-Co-Sponsor.

Kanshebbers

Voor de individuele deelnemer zat de wedstrijd al vrij snel vol na inschrijving. Er zullen dit jaar ruim tweehonderdertig individuele deelnemers starten. Tien deelnemers volgden het Start2Triathlon via triathlonvereniging Oude Veer. Voor trio-deelnemers geldt dit jaar een maximaal startveld van vijftig deelnemende teams.

In het deelnemersveld, dat dit jaar het grootste startveld ooit heeft bereikt, doen dit jaar een groot aantal kanshebbers mee. Om er een aantal te noemen zijn dit bij de heren: Tristan Olij, Chris Brands, Michael Krijnen, Emile van Tongerloo, Henk Elbertsen en Jeroen Tiebie. Maar ook Albert Timmers en Peter Johan Dillo mengen zich in de strijd. En vlak natuurlijk Matthijs Kuntzel niet uit!

Bij de dames is het aantal geringer, maar de prestaties liegen er niet om. Wat te denken van: Talissa van der Fluit, Maaike Vooren, Cora Kiekens, Laura Haken en Jessica van Glasbergen?

Het parcours

De VEKO Sprinttriathlon omvat de volgende afstanden: - zwemmen 750 meter - fietsen 24 km - lopen 5 km.

Het parcours is op de volgende manier uitgezet: - Zwemmen: in de haven.

- Fietsen: drie ronden van 8,33 km. Met als route het vertrek vanaf de haven, Passage, Zijperweg, Halerweg, linksaf Oudendijk, rechtsaf Burghornerweg, rechtsaf Nieuwedijk (ook wel Westfriese Omringdijk), rechtsaf Lagedijkerweg, rechts aanhouden Zijperweg.

- Lopen: twee ronden. Vanuit parc ferme linksaf een loopronde volgen over de Lagedijkerweg, na het keerpunt terug richting Haven, linksom de Halerweg, Westerweg volgen tot keerpunt, route terug via Westerweg en Halerweg, Lagedijkerweg voorbij Haventerrein tot keerpunt Lagedijkerweg, terug over de Lagedijkerweg, Halerweg, Westerweg, keerpunt retour tot de finish.

Voor het publiek is dit een prima gelegenheid kennis te maken met de triathlonsport, of gewoon langs de weg te genieten van dit prachtige sportevenement. Om het voor het publiek nog aangenamer te maken, is Ivan Louer van Team Brekers aanwezig voor het verzorgen van de horeca. Daarnaas voorziet Kees Missaar is met zijn team van SPNH het event van prima geluid. 's Avonds, tijdens de afterparty, ontbreekt natuurlijk ook Jeroen Linting niet!

Tijdschema

17.30-18.30 uur - Melden deelnemers Haven van Schagen
17.45-18.45 uur - Inleveren loop- en fietsmateriaal parc ferme
18.00 uur - Lagedijkerweg wordt deels afgesloten
18.50 uur - Laatste mededelingen bij de Haven
18.57 uur - 1e startgroep individuele deelnemers in het water (heren)
19.00 uur - Start zwemmen 1e startgroep, fietsparcours wordt afgesloten
19.10 uur - Start zwemmen 2e startgroep, dames, trio-deelnemers en Start2Triathlon
21.00 uur - Sluiting finish
21.30 uur - Prijsuitreiking Horecaplein Haven van Schagen

Van der Voort Circuit

Met de VEKO Sprinttriathlon wordt het tweede jaar van het Van der Voort Sprinttriathlon Circuit afgesloten. Niet alleen wordt het spannend wie dinsdag 9 juli wint, maar hier komt ook bij kijken wie in de verschillende categorieën 8 november aanstaande, tijdens het Triathlonduursportgala, de prijzen in ontvangst mag nemen

Sponsorpallet uitgebreid

Met de komst van nieuwe co-sponsor waterschap Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is het pallet aan sponsors uitgebreid. De organisatie is er trots op dat VEKO voor de editie van 2019 weer toegezegd heeft hoofdsponsor te zijn. Kortom: de organisatie is trots op zijn vele sponsors; het bedrijfsleven steunt massaal dit mooie eendaagse sportevent.

Wij danken de vrijwilligers, de omwonenden, de gemeente Schagen, de Reddingsbrigade, het Rode Kruis en alle verdere sponsors en ondersteuners voor hun ondersteuning: zonder hen zou deze wedstrijd niet mogelijk zijn.

Meer berichten