Dansexpressie
Dansexpressie ((Foto: Paula Seijbel/Wieringer Courant))

Cultuur binnen de dijken start dansproject in Wieringerwerf

WIERINGERWERF - Theater Gniffel organiseert i.s.m. Cultuur binnen de Dijken een Dansexpressiecursus in de Cultuurschuur vanaf de derde week van september. De dansexpressie, gegeven door leraar Henk Smits, wordt gegeven in de mooie theaterzaal van de Cultuurschuur. De cursus is bestemd voor mensen vanaf 50 jaar.

Dansexpressie is een manier van dansen die de deelnemers in een andere staat van zijn brengt, namelijk door de eigen creativiteit aan te spreken. De docent (Henk Smits) geeft bewegingsopdrachten op mooie, spannende, klassieke, moderne, stampende, verwarrende, verstillende, lyrische, vervreemdende of swingende muziek.

De bewegingsopdrachten horen altijd bij een bepaald thema, waar de les over gaat. In een gedegen opwarming wordt je lichaam los gemaakt met eenvoudige bewegingen. Daarna wordt duidelijk gemaakt waarover de les gaat en worden daar dus opdrachten bij gegeven. Omdat de bewegingen zelf worden ontwikkeld en verzonnen, worden ze ook steeds complexer. De dansers worden steeds nieuwsgieriger en graven steeds dieper om weer nieuwe bewegingen te creëren. Dan is de cirkel rond: het lichaam danst, de geest creëert, het lichaam antwoordt weer in dans. Dan is er geen weg meer terug en zal je het feest van dansen gaan voelen en herkennen. Elke les weer opnieuw.

Kom het gewoon doen!

Dinsdag 17 september start een open les. Bij contante betaling van € 5,- mag iedereen hieraan meedoen.

Vanaf 24 sept start de cursus van 12 lessen. Data: di 24 september-di 17 december (m.u.v. 22 okt) Tijd: 13:00 uur tot 14:30 uur Locatie: de theaterzaal van de Cultuurschuur Wieringerwerf. Kosten € 150,- voor de 12 lessen (incl. 21 % BTW). Opgave:stichting@cultuurbinnendedijken.nl. Meer informatie: 06-19505135

Meer berichten