Openbaar groen adopteren

Nieuws
Openbaar groen. (Foto: gemeente Schagen)
Openbaar groen. (Foto: gemeente Schagen) rodi.nl

SCHAGEN - Stukjes groen in verschillende woonkernen worden dit en volgend jaar opgeknapt door gemeente Schagen. Daar onder vallen delen van het openbaar groen in Schagen, Tuitjenhorn, Waarland en Warmenhuizen. De geselecteerde vakken zijn aan vervanging toe.
“Een groene leefomgeving heeft een positieve uitwerking op het welzijn van onze bewoners. De gemeenteraad heeft bij het vaststellen van de begroting van 2017 besloten om deze wijkgroen opnieuw in te richten. Het eerste deel van het werk is vorig jaar gerealiseerd. Het gaat nu om deel twee van het werk”, vertelt wethouder Hans Heddes. De uitvoering begint in november en loopt tot april 2019. De firma Bruin Groenvoorziening uit Burgerbrug voert het werk uit.
Omwonenden met groene vingers kunnen een groenvak adopteren. Gemeente Schagen nodigt hierbij geïnteresseerde inwoners uit om zich op te geven. Volgens de gemeente is een aantal 'actieve tuinders' al een tijdje informeel bezig met tuinieren in het groen nabij hun woning, maar heeft zich nog niet gemeld om het groen te adopteren. Voordat de gemeente aan de slag gaat, wil zij graag in contact komen met deze tuinders. Zodat zij rekening met de inspanningen van betrokken bewoners bij de herinrichting kan houden. Wethouder Heddes: “Zo kunnen we samen werken met onze inwoners aan een aantrekkelijk omgeving. Het nadrukkelijk verzoek is; meld je aan om het groenvak te adopteren”. Dat kan via www.schagen.nl/groenvakken.
Op www.schagen.nl/renovaties staat alle informatie en kan men ook de plattegrond bekijken. Alleen de ingekleurde vakken, die vorig jaar niet zijn gerenoveerd, worden aangepakt in 2018-2019.