Van Rein Instituut heeft osteopaten in huis voor veel voorkomende klachten.
Van Rein Instituut heeft osteopaten in huis voor veel voorkomende klachten. ((Foto: aangeleverd))
Bedrijf in Beeld

Van Rein Instituut: voor bijna elke (pijn)klacht een oplossing

  Bedrijf in Beeld

In ons lichaam is alles constant in beweging. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op alle bewegingen in het lichaam. "Denk hierbij aan stofwisseling, doorbloeding, spieren en gewrichten", aldus Cees Molenaar, eigenaar en osteopaat van het Van Rein Instituut.

Mariska Meulman: "Naast de behandeling van volwassenen is het Van Rein Instituut ook gespecialiseerd in het behandelen van baby's die veel huilen, last van darmkrampen of reflux hebben, of die een voorkeurshouding hebben.''

"Naast (kinder)osteopathie kun je bij het Van Rein Instituut terecht voor podologie, psychologie, hypnotherapie, coaching en Care for Women. Dit multidisciplinair aanbod zorgt ervoor dat er intern kan worden geschakeld indien nodig", aldus Cees Molenaar. "Door onze agenda's zodanig in te delen, hanteren wij nauwelijks wachtlijsten. Je hebt immers nu een (pijn)klacht en niet over 4 weken. Afspraken worden telefonisch gemaakt via 072-5155454 en 0226-392121. De vestigingen in Alkmaar en Tuitjenhorn zijn maandag tot en met zaterdag open. Meer informatie: www.vanreininstituut.nl .

Veel voorkomende klachten:

- Nek- en rugklachten
- Bekkenklachten
- Maag- en darmklachten
- Hoofdpijn/Migraine
- Menstruatieklachten
- Zwangerschapsklachten/wens
- Sportblessures
- Onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK)

"Bij de meeste van ons verlopen al deze bewegingen zonder problemen. Mocht er ergens een stagnatie optreden dan kunnen er klachten ontstaan. Onze (kinder)osteopaten zijn geschoold in het opsporen van de bewegingsbeperkingen die aan de basis liggen van onze klacht(en)."

"Juist het opsporen van de oorzaak en vanaf de oorzaak terugwerken, maakt het vak Osteopathie zo leuk en interessant", vervolgen collega osteopaten Ararad Batvaganyan en Julie Gildemyn. "Onze patiënten lopen vaak al heel lang rond met hun klachten en dan zijn wij in veel gevallen de laatste strohalm. In het onderzoek wordt vooral gezocht naar de (dieperliggende) oorzaak, wat kan resulteren in een behandeling die start op een andere plek dan daar waar de klacht(en) zich bevind(en).''

Meer berichten