Directeur Jan van der Sluis en Verkoopleider Johan Goudsblom houden de verkoop en het onderhoud van machines voor de agrarische sector draaiende.
Directeur Jan van der Sluis en Verkoopleider Johan Goudsblom houden de verkoop en het onderhoud van machines voor de agrarische sector draaiende. (Foto: VINCENTDEVRIESFOTO.NL)
Bedrijf in Beeld

Van der Sluis houdt klanten in de benen, zodat we allemaal kunnen blijven eten

  Bedrijf in Beeld

DIRKSHORN - Het is donderdag 12 maart en ons gesprek gaat over de Paasvee als bij Jan van der Sluis het push-berichtje binnen komt. De eerste grote overheidsmaatregelen omtrent Corona zijn een feit: alle evenementen met meer dan honderd deelnemers moeten tot 31 maart worden geannuleerd. Paasvee staat geplant voor 1 april, de dag erna. Hoe groot is dan de kans dat een evenement als deze, met naar verwachting 25.000 bezoekers, toch doorgaat? Verkoopleider Johan Goudsblom en directeur Jan van der Sluis kijken elkaar aan en zien de bui al hangen. Die kans achten zij nul. Hoe de Corona-crisis zich nog verder gaat ontwikkelen weet niemand exact, maar Van der Sluis bv weet wel zeker dat zij een sterk en betrouwbaar bedrijf zijn, dat onder de bijzondere omstandigheden door blijft gaan.

We blijven creatief met de klanten meedenken

Met vier locaties in Noord-Holland, moderne werkplaatsen, volledig uitgeruste servicebussen en magazijnen met meer dan 100.000 onderdelen staat Van der Sluis bv snel en vakkundig tot ieders beschikking. Ook in deze onzekere tijden. Goudsblom: "We hebben een regiofunctie, ons werkgebied reikt tot aan het Noordzeekanaal. Veel agrariërs kunnen wij binnen dertig minuten blijven aanrijden."

Van der Sluis bv is de afgelopen jaren sterk gegroeid maar blijft een overzichtelijk en persoonlijk bedrijf. Met de overname van Zwaagdijk en oprichting van vestiging in De Goorn zijn nog meer specialisten aangetrokken die nu ook de Beemster en Wognum en omgeving kunnen bedienen.

Van der Sluis: "We praten in deze crisis veel met elkaar over de toekomst. We weten niet wat er precies gaat gebeuren en wat er nu allemaal boven ons hoofd hangt. Maar uiteindelijk is het voor ons een simpele beredenering: iedereen moet blijven eten, de producten moeten van het land af, de koeien moeten gemolken!"

Nood aan de man

Veel van de onderdelen voor machines die het bedrijf levert komen uit het buitenland zoals Duitsland maar ook Noord-Italië. Nu het daar op slot zit is het afwachten voor bepaalde bevoorrading. Goudsblom: "De techniek is tegenwoordig zo verfijnt. Vroeger konden men veel makkelijker iets met de hand repareren. Dat is nu niet meer zo. Doordat wij kwalitatief sterke merken verkopen, kunnen we ons daar nu goed mee onderscheiden, de A- merken hebben doorgaans hun onderdelen voorziening goed voor elkaar. En als het echt nood aan de man wordt, beschikken wij over heel veel kennis en creativiteit om onze klanten in de benen te houden!"

Regels aangescherpt

Vanzelfsprekend heeft het bedrijf ook maatregelen genomen volgens de RIVM-richtlijnen. Goudsblom hierover: "We hebben de toegang tot de werkplaatsen gesloten voor bezoekers. Klanten zetten hun werktuigen nu buiten neer, wij halen ze zelf naar binnen. Als de monteur klaar is kunnen de klanten hun materieel weer buiten ophalen. Voor onderdelen in de winkel moet men zich melden aan de balie. Van daaruit worden ze met meer afstand tot elkaar geholpen. We willen dat zowel onze medewerkers als onze klanten veilig blijven. We hebben gelukkig geen zieken en nog steeds voldoende werk. De dames van kantoor (zie foto's) en onze vertegenwoordigers werken allemaal vanuit huis. Wel is er altijd een persoon op kantoor aanwezig om de telefoon aan te nemen. De vertegenwoordigers zien nog wel hun klanten, maar ze gaan nergens meer onaangekondigd naartoe. Veel wordt telefonisch afgehandeld en dat gaat goed."

Voorraden op peil houden

Voorraden worden nu extra nauwlettend in de gaten gehouden. "We zorgen dat we honderd procent (en daarboven) op niveau hebben. Per dag kijken we naar wat verkocht is en bestellen we meteen bij. We hebben nu zeker nog voor drie maanden de standaard onderdelen op voorraad in tijden van een lockdown", stelt van der Sluis vast.

En wat nu als jullie toch onderdelen tekort komen? "Dan halen we desnoods onderdelen van een nieuwe machine af of we verhuren tijdelijk een van onze verhuurmachines!"

De agrarische sector en Van der Sluis bv blijven werken, zodat we allemaal groenten, zuivel en vlees kunnen blijven eten! Dat is geruststellende gedachte!

Van der Sluis Dirkshorn

C. de Vriesweg 3-51746 CL, Dirkshorn

 (0224) 55 13 87

 (0224) 55 20 68

Van der Sluis Anna Paulowna

Spoorsingel 171761 EA, Anna Paulowna

 (0223) 53 16 44

Van der Sluis Zwaagdijk

Marktweg 111681 NM , Zwaagdijk-Oost

 (0228) 56 66 00

Breeuwhamer 141648 HG , De Goorn

 (0229) 706300

 info@vandersluisbv.nl

Yvette van der Does
Redacteur Rodi Media
Meer berichten