Heiwerk gestart twee nieuwe wijken

Partnerbijdrage
In twee nieuwe wijken zijn nog woningen en kavels te koop.
In twee nieuwe wijken zijn nog woningen en kavels te koop. (Foto: aangeleverd)

REGIO - In Heerhugowaard Noord en ’t Veld is de bouw gestart van twee nieuwe woonwijken. Hier worden 115 energiezuinige en gasloze woningen gebouwd.

In ’t Veld arriveerde eind maart de heistelling om de ruim zeshonderd palen van het project De Vrijheid te slaan. Dit project telt 42 woningen, waaronder vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap woningen en rijwoningen. Ook zijn er achttien bouwkavels te koop, waarop iemand zijn eigen droomhuis kan bouwen.

Leuke gemeenschap

’t Veld is een gezellig dorp met een leuke gemeenschap en ligt centraal in de regio. Wie hier woont, zit hier op slechts tien minuten rijden van Schagen en Heerhugowaard en maar vijftien minuten van Alkmaar. Hier kan men nog echt genieten van vrijheid!

In Heerhugowaard Noord is deze week de eerste van 438 palen geslagen bij het project Reinderseiland. Het plan bestaat uit veertig woningen, er komen verschillende twee-onder-één-kap woningen en rijwoningen. Ook in deze wijk is het mogelijk een eigen woning te realiseren op één van de vijftien bouwkavels, variërend van circa 413 tot maar liefst 2.132 m², met tuinen aan het water. Reinderseiland wordt een gezellige nieuwe woonwijk. De wijk wordt aangesloten op het HVC warmtenet, dat alle woningen van warmte gaat voorzien als duurzaam alternatief voor aardgas. Heerhugowaard ligt middenin het Noord-Hollandse landschap en toch op korte afstand van steden als Alkmaar, Hoorn en Schagen. Alles is dus dichtbij!

In beide projecten zijn nog een aantal woningen en kavels te koop. Kijk voor beschikbaarheid op de website; www.reinderseiland.nl en www.woneninvrijheid.nl.