Véél persoonlijke aandacht op PCC Fabritius

Partnerbijdrage
Louna (14 jaar, Alkmaar)
Louna (14 jaar, Alkmaar) (Foto: aangeleverd)

REGIO - Het onderwijs op PCC Fabritius is ingericht op de behoeften van de leerlingen. Met een wat latere start van de lesdag, wekelijks meerdere mentormomenten en daarnaast maatwerk waarbij de leerling zelf bepaalt voor welk vak extra aandacht nodig is, is op PCC Fabritius sprake van veel persoonlijke aandacht!

Dagelijks starten de lessen op PCC Fabritius vanaf 9 uur en de les duurt 45 minuten. Afdelingsleider Janneke van Laar licht toe: “Bij ons staan de leerdoelen centraal. Zo weten leerlingen tijdens een les altijd precies waaraan zij werken. Merken ze dat ze een bepaald leerdoel lastig vinden, dan kunnen ze zich inschrijven voor maatwerk, dat is extra hulp bij het bereiken van de leerdoelen.”

De lesdag van Louna (14 jaar, Alkmaar) uit 3mavo start tegenwoordig dus pas om 9.00 uur en twee- of driemaal per week heeft ze een mentormoment: “We hebben het dan bijvoorbeeld over onze ‘droomloopbaan’. Ik wil graag doorstuderen om tandarts te worden, maar het kan ook zo zijn dat ik voor architectuur ga kiezen”. Ze volgt ook maatwerklessen: “Ik had een tijdje moeite met btw-berekeningen bij economie en toen heb ik me voor maatwerk ingeschreven. De extra uitleg heeft me goed geholpen!“
Louna heeft het goed naar haar zin in de bovenbouw: “Ik zit in een echte mavo-klas en we kunnen goed werken, maar soms schiet ik gewoon heel erg in de lach en dan kan ik niet meer stoppen.” Maar toch is ze dus zeker serieus én ambitieus genoeg om de maatwerkmogelijkheden van de school royaal te benutten en ook te kiezen voor de havo-route in het vierde jaar van PCC Fabritius.

Sfeerproeven op PCC Fabritius? Meer informatie via pcc.nu/fabritius/