Overzicht activiteiten TAQA theater en Theater de Vest

  Cultuur

Maandag 10 juni, 11.30 uur

Karavaan - Missa Homo Sacer - Een theatrale mis over de zoektocht van een zondaar

Een ruimte, een mis, een oefening, een ritueel. In de Grote Kerk Alkmaar gaat een man te biecht. Hij zoekt naar woorden om zijn zonden te vatten. Een vijfstemmig vrouwenkoor en een cellist laden het niemandsland waarin hij zich bevindt. Samen zoeken de performers in en met elkaar naar harmonie — tussen hoofd en lichaam, woord en daad, stem en klank, schuld en boete. De beweegredenen van de zondige mens worden echter steeds duidelijker en de kracht van het geloof begint te wankelen: hoe in Gods naam mens te zijn, vlees te zijn, te leven, als dat mens-zijn in de kern zondig is? 'Missa Homo Sacer' is een theatrale mis, een onverhoopte zoektocht naar eenheid, verbinding, verlossing en extase.

Toegang: € 13,50. Toegangskaarten via www.karavaan.nl

Vrijdag 14 juni, 12.00 uur

Kaasmarkt Orgelconcert – Grote Kerk Alkmaar

Het Van Hagerbeer/Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op dit prachtige instrument en op het kleinere Van Covelens orgel. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld. Om 12.00 uur worden de orgels bespeeld door een Europese organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door Jeroen Koopman.

Gratis toegang

Zaterdag 15 juni, 12.00 uur – 21.00 uur

Festival KUUB 2019 – KUUB Breekt Door!

Festival KUUB bestaat vijf jaar. Kom jij het met ons meevieren?

KUUB breekt door met bewegende kunstmuren, buitengewoon goede muziekvibes, een heus storytelling circuit en volop ruimte om je uit te leven! Een gratis festival voor alle leeftijden. Geniet van bands en singer-songwriters, theater, musical, dans, kunst, workshops, cabaret, een goochel-act, rake woorden én kinderactiviteiten. Ontmoet cultuurbeoefenaars, -- makers, en - liefhebbers. Pak een terrasje, ervaar de bijzondere expositie 'De Bovenkamer'van Stichting Talent and Dreams, relax in de Silent Lounge in Stedelijk Museum Alkmaar of pimp je linnen tas, die via de Alkmaarse Prachtstraatjes naar KUUB wordt gebracht. Leer beatboxen en gebruik een loopstation of schud je heupen tijdens een buikdans- of salsademonstratie! Creativiteit komt uit alle hoeken en gaten: op het Canadaplein, in Bibliotheek Kennemerwaard, Stedelijk Museum Alkmaar, Artiance Centrum voor de Kunsten en TAQA Theater De Vest. Durf jij met ons jouw creatieve grenzen te doorbreken? Ook in de weken voorafgaand aan het festival warmen we alvast op met creatieve workshops!

Gratis toegang

19.30 uur

Zomer in De Mare – Rode Boom – Ongekende Evidenties (BE) (12+)

De spelers van Rode Boom verzorgen ook deze zomer een spannend AvondTuur. Deze keer proberen ze het toeval uit te dagen. Laat je meeslepen in een cross-over van theater, muziek en mentalisme, waar toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen.

Gratis toegang

Zondag 16 juni, 13.15 uur

Zomer in De Mare - Straattheater en circustheater (alle leeftijden)

Een middag vol bijzondere (inter)nationale acts: klassieke magie met een twist door L'Abile Teatro, acrobatiek van de Tea Time Company en Amer i Africa, een bezoek van Sesamstraats vingerpoppetje Lejo, samen tekenen met Het Kleurfeest, bijzondere belevenissen met Headspace en de maffe kapsels van Skriewers Quoi?Fuur. Inloop vanaf 13.00 uur. 

Gratis toegang

Meer berichten