Lovemore Kambanje met stukje 'Wildflower'
Lovemore Kambanje met stukje 'Wildflower' ((Foto: aangeleverd))

3 & 4 augustus - Expositie in Beeldentuin Art of Africa

  Cultuur

NOORD-SCHARWOUDE - Zaterdag 3 en zondag 4 augustus is Beeldentuin Art of Africa. Daar zijn ruim 700 handgemaakte stenen sculpturen te bewonderen. Abstract en figuratief met uiteenlopende thema's van diverse bekende en onbekende kunstenaars uit Zimbabwe.

Zimbabwe is afgeleid van Zimba Ramabwa hetgeen "huis van steen" betekent. In het hele land zijn de kolossale rotsblokken te zien, die de horizon bepalen. Naast deze rotsen wordt er natuursteen gevonden welke uitstekend geschikt is voor beeldhouwen. Steensoorten met welluidende namen als springsteen, serpentijn, opaal en fruitsteen zijn populair bij de moderne kunstenaar. De stenen zijn winterhard, dus uitstekend geschikt als tuinbeeld!

Volgende stap

Op de foto staat Lovemore Kambanje met zijn "Wildflower" gemaakt van het marmerachtige springsteen. Een "Wildflower" staat symbool voor een volgende stap in het leven. Hiermee wordt bijv. een huwelijk, een jubilaris, een geboorte, een afscheid, een ander huis of een diploma bedoelt. Een Wildflower is een abstract vormgegeven stenen beeld uit Zimbabwe waarbij bollen worden gebruikt om de "kern" van de zaak te symboliseren. De lijnen of soms bladeren om de "kern' heen symboliseren de mensen of herinneringen die met de volgende stap te maken hebben gehad. In de beeldentuin is een uitgebreide collecte "Wildflowers" te bewonderen.

Meer informatie: www.artofafrica.nl. Art of Africa Beeldentuin | Krommeakker 48 | 1723 BH Noord-Scharwoude. Open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Toegang gratis. Kopje koffie gratis.

Meer berichten