Eerste Groene Strand-excursie

Cultuur
Kompaskwal.
Kompaskwal. ((Foto: Chrystal Cochius

PETTEN - Altijd al willen weten wat je ziet aan aanspoelsels op het strand? Ga dan zaterdag 21 augustus mee op excursie bij het Groene Strand van Camperduin en ontdek de dieren en wieren langs de kust. Van krabbetjes tot zandvlooien, en natuurlijk veel schelpen. Als je het strand van dichtbij bekijkt, ontdek je een hele nieuwe wereld!

Een ervaren gids laat je zelf ontdekken wat er allemaal te zien is. Zij inventariseert al jaren de strandvondsten voor Stichting ANEMOON en kan er veel over vertellen. Na deze excursie is de kans groot dat je het strand bij een volgend bezoek heel anders beleeft en veel meer ziet en ontdekt.

De excursie wordt georganiseerd door Het Groene Strand; een samenwerking tussen LandschappenNL, IVN Natuureducatie, Stichting ANEMOON, Stichting Duinbehoud en de Vogelbescherming. Het Groene Strand heeft tot doel natuur en natuurbeleving terug te brengen op het strand. Lees meer op www.hetgroenestrand.nl.

Aanmelden

De excursie is zaterdag 21 augustus van 13.00 uur tot 14.30 uur. Vertrekpunt: parkeerplaats Strandslag de Putten, Hondsbosscheweg in Petten. De kosten bedragen vier euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar gratis. Meer informatie en reserveren via www.gaatumee.nl

Strandwerkgroep.