'Verwarm jezelf, niet de wereld'

  Nieuws
De leerlingen geven het goede voorbeeld tijdens Warmetruiendag met een dikke trui en jas aan op school. (Foto: aangeleverd)
De leerlingen geven het goede voorbeeld tijdens Warmetruiendag met een dikke trui en jas aan op school. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SCHAGEN - De Warmetruiendag was vrijdag 2 februari een groot succes op het Clusius College Schagen. De groenschool profileert zich nadrukkelijk als Eco-school en probeert op talloze manieren ecologisch en duurzaam bezig te zijn. In het lesprogramma en de organisatie van de school zijn dit terugkerende thema's. Warmetruiendag past daar perfect in.


'Verwarm jezelf, niet de wereld' was het motto van de actie. Ook tijdens de twaalfde editie van dit evenement liep de groenschool weer voorop. De kachels gingen vrijdag 2 februari praktisch uit, waarmee de warme wintertruien en jassen weer aan mochten. In de Noordkop wordt dit initiatief door de gemeente Schagen van harte ondersteund.
Volgens directeur Rob Dekker van het Clusius College Schagen zijn duurzaamheid en energie belangrijke items in de school. Met een dergelijke actie kan het jaarverbuik van een stad als Amsterdam bespaard worden. Warmetruiendag is met 238.000 deelnemers de grootste klimaatactie in Nederland. De actie wordt op touw gezet door Klimaatverbond Nederland en Green Choice.

Meer berichten