60-jarig bruidspaar gaat nog steeds dansend door het leven

Nieuws
60 jaar getrouwd stel doet dansje in voortuin
60 jaar getrouwd stel doet dansje in voortuin (Foto: JJM Mulder)

SCHAGEN - Cor en Janny Mulder vieren 3 mei hun diamanten trouwdag, meer dan zestig jaar samen, hoe bijzonder is dat!

Dit liefdesverhaal begint ongeveer vijfenzestig jaar geleden met een ontmoeting in de danszaal van het Waarland. Natuurlijk wordt er veel gedanst en plezier gemaakt door deze twee, maar van verkering wilde de bruid nog niets weten hoor. Ze is pas zestien en een half en vind zichzelf te jong. Kom maar weer terug als ik zeventien ben, zegt ze tegen haar toenmalige danspartner...en dat doet hij!

Schagen

Even wonen ze in Petten en een paar jaar in Burgerbrug, voordat zij naar Schagen verhuizen waar ze nog steeds met veel plezier wonen. Het is een warm en lief stel, dat altijd tijd maakt voor hun kinderen en kleinkinderen, samen genieten en anderen helpen waar ze maar kunnen. Janny vindt het fijn om het thuis gezellig te maken, ‘s morgens is het eerste daar haar yogales, fietstochtjes met Cor of een legpuzzel voltooien. Maar Rummikuppen is haar grote passie!

Vrijwilliger

Cor is helemaal in zijn element als hij bezig is met zijn vrijwilligerswerk als coördinator catering bij de seniorensoos Markt 18. Hij kijkt alweer uit naar het moment dat ze daar weer gaan starten. Vervelen doet hij zich niet snel. Een beetje mijn lieve vrouw plagen, zegt hij lachend. Ja deze twee hebben nog steeds pret en dat is volgens hen het geheim van een lang, gezond en gelukkig huwelijk. Daar zijn ze allebei heel dankbaar voor.