Beweegtuin bij Cruyff Court in Schagen

  Nieuws

SCHAGEN - De werkzaamheden voor de aanleg van een beweegtuin bij het Cruyff Court zijn eind april van start gegaan in Schagen. Deze beweegplek in de openlucht wordt op verzoek van verschillende inwoners en Wens4U aangelegd. In samenwerking met Sportservice Schagen en de Johan Cruyff Foundation geeft gemeente Schagen gehoor aan dit verzoek.
Naast het Regius College aan de Wilhelminalaan ligt een Cruyff Court. Dit is klein openbaar voetbalveld van kunstgras, een moderne versie van het trapveldje, dat door iedereen gebruikt kan worden. Naast voetbal kan dit veld natuurlijk ook voor veel andere beweegactiviteiten worden gebruikt zoals: hockey, handbal, tennis, golf, sportinstuif en nog veel meer (bal)sporten en spelen. “Om meer bekendheid te geven aan dit openbare kunstgrasveld én om de omgeving rondom multifunctioneler te gebruiken, creëren wij in de nabijheid van dit Cruyff Court een beweegplek voor alle leeftijden. Hierdoor ontstaat centraal in Schagen een mooie openbare beweegomgeving voor jong en oud”, licht wethouder Van der Veek toe.
Gemeente Schagen heeft samen met omwonenden en toekomstige gebruikers van de beweegtuin nagedacht over welke toestellen in de beweegtuin moesten komen. Dit heeft er in geresulteerd dat er een verscheidenheid van instrumenten worden geplaatst. De aanleg van de tuin duurt in zijn geheel ongeveer twee weken. Al naar gelang het weer meewerkt, is de tuin rond half mei klaar. Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond, wordt deze officieel in gebruik genomen.

Meer berichten