Avondvierdaagse in Schagen

  Nieuws
De 75e Avondvierdaagse van Schagen gaat maandag 28 mei van start. (Foto: aangeleverd)
De 75e Avondvierdaagse van Schagen gaat maandag 28 mei van start. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SCHAGEN - Het wandelseizoen is weer begonnen, zo ook de organisatie van de avondvierdaagse in Schagen. Dit jaar wordt de landelijke editie, die onder de vlag valt van de KWBN, voor de 75e keer gehouden en vindt plaats van maandag 28 tot en met donderdag 31 mei. Start en finish is bij de Groene Schakel aan A. Mauvestraat 161 in Schagen.
De 75e editie belooft een feestje te worden. De organisatie hoopt ook dit jaar weer vele kinderen en volwassen te mogen verwelkomen. Om een beeld van voorgaande jaren te zien is een bezoek aan de facebook pagina avond4daagse Schagen een aanrader.
Op de eerste wandeldag is de route van de 5 kilometer door de Waldervaart, de 10 en 15 kilometerlopers gaan richting Schagerbrug. De tweede wandeldag lopen de 5 kilometerlopers de Hoeproute, de 10 en 15 kilometerlopers gaan richting Haringhuizen. De derde dag gaat de 5 kilometer richting de Groeneweg en gaan de 10 en 15 kilometerlopers richting Sint Maarten. Alle afstanden gaan op de vierde en laatste wandeldag door Schagen, waaronder Muggenburg en Hoep-Zuid.
Het is maandag 14 en dinsdag 15 mei mogelijk om in te schrijven voor de avondvierdaagse. De voorinschrijving vindt plaats bij Café - Restaurant de Posthoorn aan Markt 20 in Schagen. Tussen 19.00 en 20.30 uur is iedereen die ook dit jaar de sportieve uitdaging wil aan gaan van harte welkom. Voor de twee grootste afstanden zijn er speciale rolstoelroutes gemaakt.
De kosten voor de voorinschrijving bedragen 4,00 euro per persoon. Personen die een lidmaatschap hebben bij de KWBN krijgen een reductie van 1,00. Ook is het mogelijk om op de eerste wandelavond vanaf 17.30 uur in te schrijven bij de startlocatie. De kosten bedragen dan 5,00 per persoon. De starttijd voor de 15 kilometer is 17.45 uur, voor de 10 kilometer 18.00 uur en de 5 kilometerlopers starten om 18.15 uur.
Tevens is de organisatie nog op zoek naar mensen die in de voorbereiding en op de avonden zelf mee willen helpen. Kijk voor meer informatie op www.avond4daagse-schagen.nl of de Facebook pagina avond4daagse Schagen. Ook kan men terecht met vragen op: a4d.schagen@gmail.com

Meer berichten