Pinkster crosswedstrijd

  Nieuws

SINT MAARTEN - De ACON hoopt eerste pinksterdag, zondag 20 mei, minstens net zo veel succes te hebben als bij de openingsrace van seizoen 2018 in april. Het ACON-terrein aan de Breelandsweg is vanaf 8.30 uur geopend en de eerste start is om 11.30 uur in Sint Maarten. Entree bedraagt voor volwassenen 10,- euro en voor de jeugd tot 12 jaar 2,- euro.
Behalve de crossers in de vier vaste ACON-disciplines zijn ook nu de gastrijders in de vrije standaardklasse weer van de partij. Door de inschrijving van de Engelse stockcarspecialist Lee Fayrhurst uit Bolton komt in de F1-klasse een coureur van absolute wereldklasse naar Sint Maarten. De Brit eindigt tijdens de jaarlijkse WK-races in zijn vaderland steeds in de top van het eindklassement. Bij de ACON-zware jongens won Winkeler Jac Tesselaar het eerste seizoentreffen. Hij scoorde die dag ook de meeste wedstrijdpunten. In dit tussenklassement staat Hensbroekse Wendy Koopmans op een riante tweede plek. Zij geeft hiermee 50 mannelijke collega’s een voorlopig nakijken.
Bij de kevers is Bergenaar Patrick Hoexum de crosser in leidende positie. Op de voet gevolgd door Sander Thomas (Tuitjenhorn) en Johan Louwe uit Sint Maarten. In de superstandaardklasse heeft Ricco Bood uit Winkel gelijk zijn visitekaartje afgegeven en volgt de rest op afstand. Hetzelfde geldt voor Breezander rodeospecialist Marco Jeninga, die bij zijn eerste optreden tekende voor de maximale score van 70 punten. Patrick Sintebin (Heerhugowaard) soleert in de vrije standaardklasse en pakte de eerste keer twee manches plus de finale. Zie voor inschrijven, aanmelden en verdere mededelingen: www.aconautocross.nl

Meer berichten