Groen plein Groote Keeten

  Nieuws

GROOTE KEETEN - Bewoners van het plein in Groote Keeten zijn het woensdag 6 juni eens geworden over de herinrichting van het plein. Zowel omwonenden als de werkgroep stemden unaniem in met het goedkopere basismodel.
“De gemeente Schagen is blij met deze uitkomst, de belangrijkste doelstelling uit de voorbereiding is hiermee gerealiseerd: een door de belangrijkste stakeholders breed gedragen ontwerp. Dit ontwerp kan nu technisch verder worden uitgewerkt zodat er begin 2019 kan worden gestart met de realisatie van een groen en aantrekkelijker plein”, licht wethouder Hans Heddes toe. “Een plein dat aan het begin van het nieuwe toeristenseizoen in 2019 ongetwijfeld alleen maar tevreden gezichten zal opleveren.”
In 2013 zijn op initiatief van inwoners van Groote Keeten voor het eerst de ideeën ontstaan voor een herinrichting van het sfeerloze en zeer stenige plein. Dit heeft in 2014 geleid tot de oprichting van de Werkgroep Plein Groote Keeten. Zij hebben met groot enthousiasme en inzet de eerste plannen vorm weten te geven. In 2017 is het plan door de gemeente Schagen omarmt en is er vanuit het regionale samenwerkingsprogramma ‘De Kop Werkt’ geld beschikbaar gesteld voor de realisatie van de plannen.

Meer berichten