Schager team succesvol op Schoolroei Kampioenschap

  Nieuws
V.l.n.r.: Naomie van Helsdingen, Marit Hofland,Amber Breed, Marit Bak, Elise Kooiman en Marleen Wormsbecher. (Foto: Sebastiaan van Stam)
V.l.n.r.: Naomie van Helsdingen, Marit Hofland,Amber Breed, Marit Bak, Elise Kooiman en Marleen Wormsbecher. (Foto: Sebastiaan van Stam) (rodi.nl)

SCHAGEN - Een team van het Regius College deed vrijdag 15 juni met zes meiden mee aan het Nederlands Schoolroei Kampioenschap op de Bosbaan in Amsterdam. Met Amber Breed en Marit Bak hebben zij twee snelle roeisters in huis. Net als vorig jaar wisten deze sportieve meiden uit Schagen in de dubbeltwee op de Bosbaan in het Amsterdamse Bos Nederlands kampioen schoolroeien bovenbouw te worden.


Normaal roeien Breed en Bak in het shirt van roeiclub Ossa uit Heerhugowaard. Bij het schoolroeien komen alle deelnemers uitsluitend voor hun eigen school uit. Marit Hofland en Naomi Helsdingen zijn lid van RV de Kop in Schagen en kwamen dicht in de buurt van het zilver in de dubbeltwee onderbouw. Onlangs waren zij wel de snelste meiden bij een jeugdwedstrijd in Zaandam. Marleen Wormsbecher en Elise Kooiman lieten op het Schoolroei Kampioenschap een mooie prestatie zien, maar vielen net buiten de prijzen. Ook dit jonge Regius duo is lid van RV de Kop. De Schager roeivereniging timmert hard aan de weg. De deelname aan het NK voor scholieren is een mooie samenwerking tussen het Regius College en RV de Kop.

Meer berichten