Jaagpad dicht vanwege plaatsing windturbines

  Nieuws
Betonvlechters werken aan de fundering voor de nieuwe windturbines van Windpark Westeinde. (Foto: aangeleverd)
Betonvlechters werken aan de fundering voor de nieuwe windturbines van Windpark Westeinde. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

'T ZAND – Het Jaagpad naast het Noordhollandsch kanaal bij ’t Zand is vanaf maandag 9 juli twee weken afgesloten voor alle verkeer. In deze periode worden nieuwe windmolens van Windpark Westeinde geplaatst op de dijk naast het kanaal.
Doorgaand verkeer kan omrijden via de N249. Lokaal verkeer tussen de Molenvaart en ’t Zand, waaronder fietsverkeer, kan de route via de Middenweg volgen. De werkzaamheden zullen naar verwachting uiterlijk maandag 23 juli afgerond zijn.
De oude windturbines, die een tweede leven krijgen in Kazachstan, maken plaats voor turbines die zijn voorzien van de laatste technologie. Ze zijn onder meer uitgerust met geavanceerde slagschaduwsensoren. "Dat betekent dat ze bij een specifieke windrichting en zonnestand stilgezet worden om slagschaduw te voorkomen", zegt Jeroen de Schutter, directeur van Windpark Westeinde. “De molens zijn daarnaast geruislozer omdat gebruik is gemaakt van direct drive, een technologie waarbij geen tandwielkast nodig is. Ook kunnen ze hierdoor efficiënter energie opwekken.”
Het vernieuwde windmolenpark heeft een capaciteit van 6,3 megawatt, vergelijkbaar met het jaarlijkse energieverbruik van ongeveer 5.000 huishoudens. Meer informatie over de vernieuwing van Windpark Westeinde is te vinden op www.windparkwesteinde.nl.

Meer berichten