Callantsoog on Wheels - Spektakel met motor en fiets op Dorpsplein

  Nieuws
Kinderen en volwassenen mogen aan een fietscrosstuur hangen met Callantsoog on Wheels. (Foto: Callantsoog on Wheels)
Kinderen en volwassenen mogen aan een fietscrosstuur hangen met Callantsoog on Wheels. (Foto: Callantsoog on Wheels) (rodi.nl)

CALLANTSOOG - Callantsoog on Wheels biedt zondag 29 juli spektakel op het plein in de badplaats. Geniet van 12.00 tot 16.00 uur met het hele gezin van een motortrial demonstratie, fietstrial, dakarmotoren, een dakartruck, ijsracer, stockcar, oude brommers en nog veel meer. Entree van het evenement op het Dorpsplein is gratis.
Voor de motortrialdemonstratie is tienvoudig Nederlands kampioen motortrial Alex van den Broek uitgenodigd. De motortrial is de tak van motorsport waarbij balans en evenwicht belangrijker zijn dan snelheid. Het gaat er om een lastig parcours af te leggen zonder een voet aan de grond te zetten. Bij de fietstrial wordt de demonstratie gegeven door Thijs Verhoeven. Hij rijdt vergelijkbare hindernissen met de fiets! Het publiek weet niet wat het ziet.

Dakar motoren

De Kolhorner Martien Jimmink staat in de aankomende editie aan de start van de zware Dakar-rally. Hij komt zijn motor laten zien in Callantsoog en zal er uitgebreid over vertellen. Samen met Zwaagdijker Marcel Piek, die ook aanwezig is met zijn motor, gaat hij deelnemen aan Dakar 2019. De motor waarmee Jeroen van Daele in 2015 Dakar reed is eveneens te bewonderen. Het serviceteam waar beide Noord-Hollanders mee rijden is ook aanwezig met hun vrachtwagen met onderdelen en werkplaats.
Oude brommers

Rond 13.00 uur doet vereniging Elvis het dorpsplein aan met hun oude brommers. Verder zijn er de hele middag brommers te bewonderen van drie verzamelaars uit Winkel. Zij komen langs met de Kreidlers en Zundapps uit hun verzameling.
Racers

Wereldkampioenschap ijsracer Bart Schaap uit Callantsoog komt zijn wedstrijdmachine laten zien op het plein. Eens voelen hoe scherp die spijkerbanden zijn? Schagenaar Ruud Ehrensberger is aanwezig met zijn zijspanracer, waarmee hij meerijdt in de regelmatigheidswedstrijden door het hele land en Schagerbrugger Arjan Ligthart toont zijn stockcar.
Fietscrosstuur hangen

Net als in de vorige editie in 2011 kunnen kinderen en volwassenen het tegen elkaar opnemen bij het fietscrosstuurhangen. Wie het langst blijft hangen wint de hoofdprijs. De opbrengst van deelname aan het stuurhangen is voor het goede doel: dentalcare everywhere. Dit initiatief is opgezet door een Nederlandse tandarts die over de hele wereld tandartshulp geeft aan de allerarmsten met zijn vrachtwagen. Hij is aanwezig met zijn truck en vertelt van alles over zijn goede doel en ervaringen.
Callantsoog on Wheels vindt zondag 29 juli plaats van 12.00 tot 16.00 uur op het Dorpsplein. Zie voor meer informatie: www.callantsoogonwheels.nl

Meer berichten