Zingende Toilet Thea's in de Muziektuin

  Nieuws
De Toilet Thea's. (Foto: aangeleverd)
De Toilet Thea's. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SCHAGEN - De zingende Toilet Thea's maken zondag 29 juli hun debuut in de Muziektuin van Schagen aan Loet 10. Elly Bogers en Ria Bakker zijn de zingende Toilet Thea’s. Zij maken het bezoek aan het toilet tot een feestje. Van 12.00 tot 14.00 uur maken diverse artiesten hun opwachting in de Muziektuin. Entree is gratis.
Peter Ruzette bijt het spits af. Hij zingt Nederlandstalige meezingers, Amsterdamse smartlappen en de moderne feestnummers schudt Ruzettej ook zo uit zijn mouw. Engelstalige easy listening en de evergreens brengt hij geweldig. Hij zingt allerlei verschillende soorten genres, ook jazz, rock en nog veel meer. Van Johnny Jordaan tot Rene Froger, van Frank Sinatra tot Tom Jones.
Het repertoire dat de Vlacor band speelt bestaat voor een groot gedeelte uit Texmex muziek, aangevuld met country en jaren 60-70 muziek. Onderstaand een korte uitleg over de muziek die door onze band gespeeld wordt.
TexMex, ook wel Tejano Conjunto genoemd, is een muziekstijl die is ontstaan in het grensgebied tussen Texas en Mexico. Het hoofdinstrument bij deze muziekstijl is de Accordeon. Texanen en Mexicanen hebben de door immigranten meegenomen polka- en walsmuziek vermengd met van origine Mexicaanse stijlen als de Mariachi, Ranchera en de Bolero (van origine uit Cuba). De hierdoor ontstane muziekstijl kreeg de benaming TexMex. De stijl die door Vlacor gebracht wordt is de modernere stijl zoals gespeeld door vooraanstaande texmex muzikanten als Flaco Jimenez, Ry Cooder, Los Lobos en the Texas Tornados.

Meer berichten