Nieuwe ondergrond voor beweegtuin

  Nieuws

SCHAGEN - Gemeente Schagen heeft in juni beweegtoestellen geplaatst bij het Regius College. Om de toestellen heen is een renbaan aangelegd van gravel. De gravel zorgt echter voor overlast; kleding met rode vlekken, stuiven van het gravelpoeder, enzovoort. Gravel moet zeker in droge perioden, soms wel tweemaal daags, worden besproeid. In augustus wordt deze gravel daarom weggehaald en vervangen door een halfverharding.
“Gravel is een mooie ondergrond, maar heeft veel onderhoud nodig. Zeker nu met deze enorme droogte, behoor je deze ondergrond dagelijks te beregenen. Dat werkt niet in de praktijk. Daarom vervangt de leverancier dit nu op zijn kosten voor een halfverharding”, licht wethouder Hans Heddes toe.
De ondergrond die nu wordt aangebracht heeft een natuurlijke uitstraling en is specifiek ontwikkeld voor het gebruik in de recreatieve branche. De combinatie van de steensoorten en het hydraulische materiaal zorgt voor uitstekende en duurzame eigenschappen. Daarnaast is het zeer onderhoudsvriendelijk en voor hergebruik geschikt. Het houdt ook de ingroei van onkruid tegen. Het materiaal laat water en lucht door naar de bomen in dit gebied. Hierdoor kan de natuurlijke omgeving zijn groei ongestoord vervolgen.

Meer berichten