Popweekend Schagen zomers hoogtepunt - Een niet te missen - grátis - evenement op de Markt

  Nieuws
Net als The Dirty Daddies vorig jaar, zetten de vele artiesten van dit jaar wederom de Markt op z’n kop! (Foto: John Wood)
Net als The Dirty Daddies vorig jaar, zetten de vele artiesten van dit jaar wederom de Markt op z’n kop! (Foto: John Wood) (rodi.nl)

SCHAGEN - Nog een kleine week en dan vindt in Schagen hét zomerse hoogtepunt van het jaar plaats: Popweekend! Een gratis evenement waar publiek met een pilsje in de hand geniet van de muziek van regionale en nationale bands en het centrum verandert in een feestelijk festivalterrein voor hipsters, reünisten, feestvierders, genieters, burgers en buitenlui uit heel de Kop van Noord-Holland en daarbuiten. Hoofdacts zijn dit jaar zangeres Maan, Snollebollekes en zanger André Hazes, maar ook de andere artiesten mogen er zijn. Geniet van vrijdag 3 tot en met zondag 5 augustus van de gezelligheid op de Markt in Schagen!


Rabo-Luba Popweekend wordt ook dit jaar weer een feest der herkenning. "Met de combinatie van nieuw talent, grote namen en 'onze eigen' Schager muzikanten gaan we voor een onvergetelijk weekend zorgen", aldus Roy van der Weel namens Stichting Evenementen Schagen (SES). “Naast André Hazes - hopelijk weer helemaal fit - Maan, Snollebollekes en Jelle B, staan er weer grote, spectaculaire showbands op het podium zoals X-Static, Glamourama en The Euros. En met Høken met de Heinoos komen alle Paasvee-gevoelens vanzelf naar boven”, lacht Roy. “Natuurlijk zijn ook artiesten uit de regio weer sterk vertegenwoordigd op het podium: Uncle Jimmy, Fleur, 8-PM, The Looks, Krentebrøød en - nu écht de laatste keer - de CB-band. De ouderen komen goed aan hun trekken met Hét Grote Popweekend Koor en The Black Devils. DJ’s Sweet Le Freak en Marcel Meijer sluiten respectievelijk zaterdag en zondag de avonden uitbundig af.”

Reüniegehalte


Vrijdag 3 augustus wordt het festival afgetrapt met Binnenpop in de vele horecagelegenheden. Zaterdag 4 en zondag 5 augustus staan de bovengenoemde artiesten op de twee podia op de Markt rondom de kerk. “Popweekend is een complete beleving met een hoog reüniegehalte. Muziek, eten, drinken, bijkletsen... Het grootste gratis festival in de Noordkop voor jong en oud!"

Sponsors


Hoofdsponsors van het evenement zijn Rabobank en Luba Uitzendbureau. SES is trots en blij met deze sponsoring. “Zonder sponsors geen Popweekend. Zo simpel is het. Rabo-Luba Popweekend is een gratis festival en dat willen we graag zo houden. Het maakt ons uniek. Naast een programma van niveau, zijn er nog veel meer zaken van belang die nu eenmaal geld kosten, zoals veiligheid, controle 18-plus en crowdmanagement. Met de bijdragen van (onder andere) deze hoofdsponsors kunnen we weer een geweldig evenement neerzetten!”
Kijk op www.facebook.com/popweekend voor meer informatie.

Meer berichten