'Harddraverij leeft in Schagen' - Bestuur kortebaan Schagen is er helemaal klaar voor

  Nieuws
De harddraverij Schagen vindt maandag 3 september plaats. (Foto: Mathieu Hilgersom)
De harddraverij Schagen vindt maandag 3 september plaats. (Foto: Mathieu Hilgersom) (rodi.nl)

SCHAGEN - De jaarlijkse kortebaanwedstrijd in Schagen staat weer voor de deur: maandag 3 september vindt het evenement plaats. Het bestuur van de organiserende Harddraverij Vereniging WestFriesland/Schagen en vrijwilligers hebben er weer zin in, want de harddraverij staat voor een gezellige dag en in het bijzonder als er ook nog eens een gokje wordt gedaan. Het evenement is gratis toegankelijk en voor een paar euro een gok wagen maakt de middag ook nog eens spannend. Zo wordt men tijdens de kortebaanwedstrijd meegesleept in de spannende ontwikkelingen. Dit jaar doen er maar liefst vierentwintig paarden mee maar wel onder het voorbehoud dat er geen afvallers zijn door bijvoorbeeld blessures.


De wedstrijd bestaat uit een aantal ronden (rondes worden omlopen genoemd) waarbij in elke omloop de winnaar doorgaat naar de volgende omloop. Uiteindelijk blijven de laatste vier paarden over die strijden voor plek 3 en 4 en 1 en 2. Als je een gokje hebt gedaan en gekozen voor een plaats of winnaar en je paard zit bij de eerste drie, dan zit je goed en helemaal als je paard heeft gewonnen. Dit kan je middag een extra glans opleveren. De aanvang van de koers is 13.00 uur en de eerste start valt om 13.30 uur.

Bestuurlijke uitbreiding


Hoe gaat met de harddraverij Schagen? Voorzitter Ton Rus: "Het gaat goed met de vereniging, de harddraverij leeft in Schagen en dat doet je goed als vereniging. Bestuurlijk kunnen we echter wel wat uitbreiding gebruiken. Het zou fijn zijn wanneer mensen zich beschikbaar zouden willen stellen en je hoeft echt geen verstand van paarden te hebben. Veel tijd vraagt het overigens niet want we vergaderen circa vijf keer per jaar en uiteindelijk is er de dag zelf." Bij wie kan men zich opgeven voor een bestuursfunctie? Rus: “Voor informatie of beschikbaar stellen kan men zich in verbinding stellen met onze secretaris Fabian Bakker het liefst per e-mail: fabianbakker77@hotmail.com of een belletje naar 06-53174240”.

Goede basis


Hoe zit het met de sponsoring? Penningmeester Fred Gorter: “Ik ben samen met het bestuur ontzettend blij dat dit evenement in stand kan blijven mede door de vele sponsors die elk jaar bereidt zijn om een behoorlijk donatie te doen aan onze vereniging maar net zo belangrijk zijn onze donateurs”. Gorter vervolgt: “We mogen ons werkelijk gelukkig prijzen dat wij over zo’n 350 trouwe donateurs beschikken. Dat is een goede basis voor de terugkerende kosten, want wat niemand inschat is dat de kosten ruim € 23.000,- zijn en dat is best veel geld. Dan is het te begrijpen dat we nog veel donateurs kunnen gebruiken”.

Kosten


Dat de kosten voor het organiseren van het evenement hoog zijn; kan Gorter wel verklaren. "Een belangrijk deel vormt het prijzengeld, want zonder prijzengeld geen paarden. We moeten het wedkantoor inhuren, de officials voorzien van een vergoeding, huur van materiaal, beveiliging, EHBO, hoefsmid, hekken, schoonmaak van het wegdek enzovoort. Maar we zijn ook nog blij dat niet alle kosten in rekening worden gebracht doordat bijvoorbeeld bedrijven een deel sponsoren, anders waren de kosten misschien wel € 5.000,- hoger”.

Traditie


Waar kunnen nieuwe sponsoren of donateurs zich melden? Bestuurslid André Groot: “Om het evenement en deze mooie traditie in stand te houden proberen wij mensen en bedrijven aan de Harddraverij Vereniging WestFriesland/Schagen te binden en hopen zodoende op een flinke toename van het aantal leden. Voor slechts 10,- euro per jaar kan men lid worden. Iedereen die donateur wordt, krijgt maandag 3 september een gratis programmaboekje en zij worden uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering die één keer per jaar wordt gehouden”.
Aanmelden kan tijdens de harddraverij aan de kassa, maar het is ook mogelijk per e-mail naar: as.groot@me.com of neem contact op via tel. 06-53174240.

Meer berichten