Nationale Sportweek trapt af met nieuw beweegplein - Wethouder Heddes verricht opening

  Nieuws
Het nieuwe beweegplein bevindt bij het Cruyff Court. (Foto: Team Sportservice Schagen).
Het nieuwe beweegplein bevindt bij het Cruyff Court. (Foto: Team Sportservice Schagen). (rodi.nl)

SCHAGEN - De Nationale Sportweek staat van 15 tot en met 29 september op het programma. Team Sportservice Schagen organiseert deze week gratis veel sportieve activiteiten, in samenwerking met diverse sportaanbieders uit de regio Schagen en Hollands Kroon. Op de eerste dag van de Nationale Sportweek wordt tevens op feestelijke wijze een nieuw multifunctioneel beweegplein in Schagen geopend. Wethouder Heddes van Infrastructuur & Duurzaamheid verricht de opening, ondersteund door JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) – ambassadrice, presentatrice, zangeres en danseres Ingrid Jansen.


De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. Het is de vijftiende keer dat de Nationale Sportweek wordt georganiseerd en daarom duurt deze ‘week’ vijftien dagen. Het nieuwe beweegplein bevindt zich bij het Cruyff Court bij de Emmalaan/Julianalaan, naast het Regius College, in Schagen. Het gevarieerde en sportieve programma start 15 september om 13.00 uur. Ingrid Jansen geeft een warming-up, er zijn diverse clinics (onder andere touwtjespringen, handbal, streethockey), deelnemers kunnen nieuwe wandelroutes lopen en natuurlijk de beweegtoestellen op het nieuwe beweegplein uitproberen. Er zijn ervaren instructeurs aanwezig van Team Sportservice Schagen om daarbij te begeleiden. Er worden gezonde snacks en water uitgedeeld. Iedereen is welkom om te komen. Om 16.00 uur is de officiële opening. Wethouder Heddes verricht de feestelijke opening en maakt dan ook de nieuwe naam van het beweegplein bekend. Hiervoor is een prijsvraag uitgeschreven waar iedereen aan mee kon doen. Tijdens de Nationale Sportweek zijn er op dit plein elke dag activiteiten zijn voor verschillende leeftijden. Denk aan een Bootcamp voor volwassenen, Walking Football voor ouderen, Fit & Fun, voor basisschoolleerlingen of gymnastiek voor ouderen en volwassenen. Kijk op jouw.teamsportservice.nl/schagen voor een overzicht.

Activiteiten bij sportverenigingen


Veel verenigingen organiseren tijdens de Nationale Sportweek op hun club activiteiten. Een mooie kans om eens binnen te kijken bij een club om te ervaren of deze sport misschien wel geschikt is. Of ga eens kijken waar een vriend of familielid altijd sport. Op jouw.teamsportservice.nl/schagen kunnen belangstellenden precies zien welke vereniging wanneer iets organiseert en voor welke leeftijd dit is.

Sportinstuif en zweminstuif


Bij voetbalvereniging DWOW in Wieringerwerf staat woensdag 26 september een sportinstuif op de planning. Kinderen van groep 3 tot en met groep 8 kunnen daar zich onder andere uitleven op de stormbaan, in de pannakooi en met boogschieten. De sportinstuif is van 15.00 tot 16.30 uur. Woensdag 19 september is er een zweminstuif in het buitenbad De Veersloot in Dirkshorn van 15.00 tot 16.30 uur. Dit is ook voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. Een zwemdiploma is wel verplicht. Bij slecht weer wordt de zweminstuif verplaatst naar zaterdag 22 september in Zwembad de Wiel in Schagen van 11.00 tot 12.30 uur.

Touwtjespringchallenge


Tijdens de Nationale Sportweek kunnen alle klassen van het basisonderwijs meedoen aan de Touwtjespringchallenge. Welke klas kan er met de meeste kinderen touwtjespringen zonder het touw te raken? Klassen maken filmpjes van hun prestatie en sturen deze naar Team Sportservice Schagen. De winnaars krijgen een maand lang een beweegkist waarmee allerlei leuke sportieve activiteiten kunnen worden gedaan met de hele school. Bovendien krijgt de winnende klas een half jaar lidmaatschap van de Sport & Speluitleen!

Meer informatie


Op jouw.teamsportservice.nl/schagen is alle informatie te vinden over de activiteiten in de Nationale Sportweek. Tijdens de kantoortijden kan worden gebeld met Team Sportservice Schagen: 0224 – 21 47 74, of gemaild naar: schagen@teamsportservice.nl.

Meer berichten