Swim to Fight Cancer in Oude Veer

  Nieuws
Ruim 130 deelnemers zwemmen een of twee kilometer in het Oude Veer om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Fight Cancer. (Foto: Marjo van de Peppel)
Ruim 130 deelnemers zwemmen een of twee kilometer in het Oude Veer om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Fight Cancer. (Foto: Marjo van de Peppel) (rodi.nl)

ANNA PAULOWNA - Het wordt spannend. Zondag 16 september wordt voor het eerst in Hollands Kroon het zwemevenement Swim to Fight Cancer gehouden. Deelnemers zwemmen in het Oude Veer een afstand van een of twee kilometer. Zij laten zich sponsoren. De volledige opbrengst gaat naar Stichting Fight Cancer.
Alle deelnemers (ruim 130) hebben een reden waarom ze deze prestatie willen leveren. De een heeft zelf kanker gehad, de ander zwemt voor zijn zieke vriend of vriendin en weer een ander heeft een of zelfs beide ouders aan kanker verloren. Op het moment dat het startschot klinkt gaan er dan ook heel wat emoties door de zwemmers heen. Wanneer ze eenmaal zijn gestart en de aanmoedigingen van het hopelijk in grote getale opgekomen publiek horen, is er alleen maar euforie en worden alle emoties weggeslikt. Met een voldaan gevoel stappen ze dan het water uit en met een brok in hun keel en bij sommigen misschien zelfs een traantje, krijgen ze dan de welverdiende medaille omgehangen. Vervolgens kan het feest beginnen met optredens van onder anderen Country Wilma, Zoet, Ray Poland en Sweet le Freak. Zij zorgen ervoor dat STFC zowel voor de deelnemers, het publiek, sponsors en supporters een feest is waar nog lang over gesproken zal worden. Vier het feest mee, support en vier het leven vanaf 15.00 uur bij jachthaven ‘t Oude Veer.

Meer berichten