Gratis fitheidstest 60-plussers

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SCHAGEN - Team Sportservice Schagen organiseert zaterdag 13 oktober in samenwerking met de ouderenbond LSBO Hollands Kroon een gratis fitheidstest. In Woonzorggroep Samen, locatie De Carrouse in Breezand. Zestigplussers zijn welkom tussen 9.30 en 12.30 uur. Iedereen kan meedoen en kijken hoe het met zijn of haar fitheid is gesteld. Bovendien krijgt men na de test een persoonlijk (beweeg)advies.
Door deel te nemen aan deze gratis fitheidstest kan men opmaken hoe het gesteld is met de fitheid. Zo wordt de BMI berekend aan de hand van lengte en gewicht en worden onder andere het reactievermogen, de knijpkracht, de balans, de lenigheid, de armkracht, de beenkracht, de hand/oogcoördinatie en het uithoudingsvermogen getest. Er zijn twee adviseurs aanwezig die deelnemers na de fitheidstest kunnen voorzien van een persoonlijk (beweeg)advies. Deze fitheidstest sluit aan op een 12-weken durend beweegprogramma waar men zich ter plekke voor kan opgeven. Dit programma zal worden georganiseerd op en nader te noemen locatie in Breezand.
Er is een vrije inloop en er zijn geen kosten aan verbonden. Neem voor meer informatie contact op met Team Sportservice Schagen, Freek de Kort, telefoon: 0224-214774 of e-mail: fdekort@teamsportservice.nl. Kijk ook op jouw.teamsportservice.nl/schagen.

Meer berichten