Schuchtere kittens zoeken aandacht

  Nieuws
Deze kitten vindt mensen nog een beetje spannend. (Foto: aangeleverd)
Deze kitten vindt mensen nog een beetje spannend. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

TUITJENHORN - Voor Catootje de grasparkiet was al snel veel belangstelling gelukkig! Deze week een paar prachtige rovers in de opvang.
Het gaat hier om een aantal kittens met een achterstand in hun socialisatie. De kittens, het zijn er nu ongeveer zes, in de opvang, zijn gemiddeld een week of vijftien oud nu. Deze mooie panterachtigen zijn allen op leeftijd van ruim zes weken of ouder gevonden en hebben de eerste weken weinig tot geen mensen meegemaakt. Hierdoor vinden ze mensen over het algemeen wat spannend. Door de vele inspanning in de opvang, door knuffelmoeders en dierverzorgers is hier veel aandacht aan besteed en merk je wel dat heel langzaam het vertrouwen zal gaan komen. Deze mooie jongens en meisjes zoeken bij uitstek een plek waar al een sociale kat aanwezig is, waardoor zij van hun soortgenoot kunnen leren hoe leuk mensen eigenlijk wel zijn. Een echte uitdaging voor de kattenliefhebber! Deze kittens zijn niet geschikt om in een heel druk gezinsleven of bij hele jonge kinderen geplaatst te worden. Ze zullen nog veel tijd en aandacht nodig hebben, maar hoe leuk is het, als het uiteindelijk lukt om deze kittens het vertrouwen te laten krijgen en ze zich misschien zelfs kunnen ontwikkelen tot echte schootkatten!
Wie meer wil weten of kennis wil komen maken kan bellen met DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, Ambachtsdijk 7, Tuitjenhorn, tel. 0224-551818.

Meer berichten