Jeugd op de planken

  Nieuws
Er is weer jeugdtoneel in Schagen. (Foto: Karianne Theaterproducties)
Er is weer jeugdtoneel in Schagen. (Foto: Karianne Theaterproducties) (rodi.nl)

SCHAGEN – De deuren van het theater gaan voor de jeugd open. De bühne lonkt. Er is weer jeugdtoneel in Schagen. Het startschot klinkt woensdagmiddag 3 oktober om half drie in het Scagon.
Dan start Karianne Regter haar jeugdtoneel. In twee groepen: van 14.30 uur tot 16.00 uur is het woord aan kinderen van negen tot twaalf. Niet veel later krijgen de jongeren van dertien tot en met achttien hun acteerlessen (16.30 tot 18.00 uur). Dat gebeurt allemaal op een echt toneel in een echt theater: het Schager Scagon in het hartje van de stad.
Regter is gepokt en gemazeld in het jeugdtoneel: ,,Ik vind het heerlijk om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen. Toneel leent zich daar bij uitstek voor. Ze leren zichzelf te laten zien, ze leren om te spreken in het openbaar, ze leren zichzelf en anderen kennen. Het is een echt een prachtig middel om mensen zich te laten ontwikkelen. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor de pubers. Je ziet hoe ze zich vanuit die lastige leeftijdsfase ontwikkelen tot volwassenen. Prachtig.”
De toneelcursus omvat vijftien lessen van anderhalf uur. De kosten bedragen honderdvijftig euro. Aan het einde van de cyclus is er 23 januari een voorstelling voor oudere en andere belangstellenden.
Aanmelden en info: Karianne Regter, 06-53431624,, karianneregter@gmail.com

Meer berichten