Technolab voor basisscholieren

  Nieuws
Basisscholieren kunnen vanaf nu terecht in het Technolab. (Foto: aangeleverd)
Basisscholieren kunnen vanaf nu terecht in het Technolab. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SCHAGEN - Vertegenwoordigers van ongeveer vijftien basisscholen uit de directe omgeving van Schagen waren vrijdag 28 september aanwezig op het Clusius College Schagen om ideeën uit wisselen en nieuwe inzichten op te doen op het gebied van techniek. Centraal stonden de mogelijkheden die het moderne Technolab van het Clusius College biedt. Daar kunnen de groepen 7 en 8 van het primair onderwijs op de vrijdagochtenden lessen techniek volgen.
"Door samenwerking kunnen we een impuls geven aan het techniekonderwijs in de regio", zei Clusius directeur Rob Dekker in zijn inleiding. "We kunnen op dit gebied samen optrekken, waarbij het algemeen belang voorop staat."
Coördinator Technolab Hans Visser pleitte ervoor de kennis en de mogelijkheden op het gebied van techniek te verzamelen. Om op die manier te komen tot een soort menukaart. Hij benadrukte ‘klein’ te willen beginnen en zette de speerpunten van het Technolab uiteen: de 3D-printers, de drones, het gebruik van chromebooks en het technische lego om te leren programmeren.
De basisscholen waren enthousiast en gemotiveerd op de kennismakings- en werkmiddag op het Clusius College. Over het algemeen wordt er op het primair onderwijs nog relatief weinig aan techniek gedaan. De scholen hopen op deze manier een belangrijke slag te maken. Op de vrijdagochtenden kunnen de basisscholen nu terecht in het Technolab.

Meer berichten