PWN vervangt drinkwatertransportleiding

  Nieuws

CALLANTSOOG/JULIANADORP - PWN start in oktober met het vervangen van een bestaande drinkwatertransportleiding met een doorsnede van 400 millimeter door een drinkwaterleiding met een grotere doorsnede van 600 millimeter. Hiermee vergroot PWN de leveringscapaciteit en kan hierdoor, nu en in de toekomst, voldoen aan de toenemende watervraag in de regio. De totale lengte van de te vervangen leiding bedraagt zo’n 5,9 kilometer. Tijdens de werkzaamheden wordt er ook een aantal aanpassingen gedaan aan het bestaande distributienet in dit gebied.
De geplande werkzaamheden worden uitgevoerd in de buurt van het tracé van de huidige transportleiding die ligt vanaf de Zijperzeedijk (Callantsoog), naar de Jeweldijk, langs de Zandweg, met een kleine bocht om Groote Keeten heen richting de Duinweg, vervolgens langs de Duinweg tot aan de Callantsogervaart in Julianadorp. De werkzaamheden zullen tot en met mei 2019 duren. De uitvoerende aannemer is de firma A. Hak.
Het kan zijn dat PWN de drinkwaterlevering tijdelijk moet onderbreken. Uiteraard ontvangen de klanten die dit betreft van tevoren bericht van PWN via een huis-aan-huis bezorgde kaart. Naast mogelijke onderbrekingen van de drinkwaterlevering zullen tijdens deze periode verkeersmaatregelen gelden. Ook zien bewoners mogelijk extra werkverkeer. De overlast zal zoveel mogelijk worden beperkt. Voor informatie kijk ook op www.pwn.nl/projecten

Meer berichten