AD(H)D bij volwassenen

  Nieuws

SCHAGEN - GGZ Noord-Holland-Noord houdt donderdag 11 oktober een informatieavond ‘Volwassenen met AD(H)D’ in samenwerking met de gemeente Kop van Noord-Holland. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur en vindt plaats aan Piet Ottstraat 2 in Schagen. Familieleden, mantelzorgers en direct betrokkenen zijn welkom.
AD(H)D is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem. Het komt zowel bij kinderen als bij volwassenen voor. AD(H)D heeft niet alleen invloed op het leven van de persoon in kwestie, maar ook op dat van zijn of haar omgeving. Als AD(H)D onderkend wordt en behandeling wenselijk is, komen veel mensen uiteindelijk in aanraking met de geestelijke gezondheidszorg. Dan ontstaat vaak een behoefte om antwoorden te krijgen op veel vragen.
Vragen als: wat is AD(H)D? Hoe ontstaat het? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Wat voor medicijnen bestaan er? Wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Hoe kan familie het beste met een familielid met AD(H)D omgaan? Waar kan men meer informatie vinden? Al deze vragen en nog veel meer komen aan de orde tijdens de informatiebijeenkomst. U bent van harte welkom!
Mevrouw R. Blokstra, verpleegkundig specialist van Amici Zorgt, houdt een lezing. Een ervaringsdeskundige van RCO de Hoofdzaak vertelt hoe het is om te leven met AD(H)D en welke hulp doeltreffend is. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.
Reserveren is gewenst en kan via de receptie van GGZ Noord-Holland-Noord in Hoorn. Dit kan telefonisch via 088-6565010, vraag vervolgens naar de locatie Hoorn. Kijk voor meer informatie op www.ggz-nhn.nl/agenda

Meer berichten