Paddenstoelen en heksensoep in Wildrijk

  Nieuws
Vliegenzwam. (Foto: Henk van Bruggen)
Vliegenzwam. (Foto: Henk van Bruggen) (rodi.nl)

SINT MAARTENSZEE - Landschap Noord-Holland houdt zondag 14 oktober een paddenstoelendag in het Wildrijk, het jaarlijkse natuurfeest in de herfst voor jong en oud. Kom tussen 11.00 en 16.00 uur en ga mee op zoek naar paddenstoelen in dit prachtige bos.
Het Wildrijk is goed bereikbaar, de wandelingen zijn maximaal een uur en samen met de gids heb je een grote kans om bijzondere soorten te vinden. Voor kinderen is dit fijne bos van beperkt formaat een hele leuke plek om kennis te maken met de natuur.
Een greep uit het kinderprogramma: 11.30 en 14.00 uur kinder-paddenstoelenwandelingen (5-12 jaar). Ouders mogen gewoon mee. Er is echte Heksensoep om 12.30 uur, met 'slangetjes' en 'heksenogen' erin. Durf jij ervan te eten? Ook kan je met elkaar de kabouter speurtocht lopen, en nog veel meer.
Wandelingen met gids voor volwassenen op zoek naar de paddenstoelen zijn om 11.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur. Tip: wil je paddenstoelen fotograferen, wandel dan mee. De gids brengt je langs de beste plekjes. De promotiewagen van Landschap Noord-Holland is aanwezig evenals diverse kraampjes met leuke natuurproducten, koffie, thee en eigengemaakt gebak.
De tochten gaan van start bij Werkschuur Landschap Noord Holland, ingang op de hoek van de Zeeweg en de Belkmerweg. Parkeren kan aan de Zeeweg in Sint Maartenszee. Meer informatie en programma: www.gaatumee.nl

Meer berichten