Eindelijk boswachter

  Nieuws
Boswachter Martin. (Foto: aangeleverd)
Boswachter Martin. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SCHAGEN - Twee jaar geleden greep Martin uit Schagen een nieuwe kans. Hij volgde cursussen over flora en fauna. Schreef daarna open sollicitatiebrieven naar natuurbeheerders én met succes. Na twintig jaar als stukadoor gewerkt te hebben, volgt Martin zijn hartenwens en is hij toch boswachter. Fijn werken in het groen is altijd waar Martin als kind over heeft gedroomd.
Ook bijscholing voor actieve vrijwilligers in het groen is mogelijk met een Flora- en Fauna cursus bij het Natuur Instituut. Wil je meer weten én begrijpen over hoe de natuur in elkaar zit? Wil je er ook iets over vertellen? Kom dan dinsdagavond 6 november om 19.30 uur naar de vrijblijvende introductie-avond over de opleiding tot natuurgids. Aanmelden kan op www.natuurgidsen.nl
Veel actieve vrijwilligers zijn jaarlijks welkom bijvoorbeeld van de Natuurschool, De Groene Peuteropvang, BSO, leerkrachten onderwijs, Natuurouders Op School, Gezond Natuurwandelen, of Vrijwillige Boswachters van SBB of Natuurmonumenten. Ook studenten Biologie en Ecologie die meer veldkennis willen krijgen, bezoeken de cursus. Uiteraard is de cursus voor iedereen die privé voor zichzelf meer kennis en kunde over natuur wil krijgen.

Meer berichten