Derdeklassers duurzamer bewust

  Nieuws
Derdeklassers van het Clusius College Schagen. (Foto: aangeleverd)
Derdeklassers van het Clusius College Schagen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SCHAGEN - Derdeklassers van het Clusius College in Schagen maakten onlangs een week van de duurzaamheid mee. Even het normale lesrooster met Duits en wiskunde loslaten om een week lang met één thema bezig te zijn. De scholieren kwamen tot leerzame en soms verrassende inzichten en conclusies. Aan het einde week wachtten de gezonde, duurzame wraps.
Na een introductie in de belangrijkste beginselen van de duurzaamheid konden de derdeklassers zelf hun ecologische voetafdruk bepalen. Dat kan via de site www.wnf.nl. De afdruk van de gemiddelde Nederlander is 6.3 hectare. Veel Clusius leerlingen zaten daarboven.
Iedere leerling formuleerde een eigen Challenge op het gebied van leefstijl en keuzes. Er werd hierbij gelet op verbeteringen op het gebied van korter douchen, met de fiets naar schol, minder voedsel weggooien, bio-producten consumeren en recyclen.
De lessen rond de Millennium doelstellingen van de VN vielen ook in goede aarde. De leerlingen gaven in groepje een presentatie over een van de zeventien Millenniumdoelstellingen: geen armoede, geen honger, goede gezondheid, schoon water, fatsoenlijk werk.

Meer berichten