Toptheater voor de jeugd in Scagon

  Nieuws
Monsters is te zien het Scagon Theater. (Foto: Cees Wouda)
Monsters is te zien het Scagon Theater. (Foto: Cees Wouda) (rodi.nl)

SCHAGEN – Natuurlijk zijn ze trots in het Scagon. Woensdag 14 november start er een fonkelnieuwe serie professionele jeugdvoorstellingen in de Schager schouwburg.
Het begin is niet mis. “Deze cross-over van dans en poppenspel is aantrekkelijk voor kinderen. De wereld die zij kennen uit stripboeken, videogames, tekenfilms staat opeens op het podium. En omdat deze zo dichtbij komt, wordt het bijna griezelig echt”, schreef De Volkskrant over de voorstelling Monsters. Waarin acteurs en poppen op een wonderlijke wijze de jeugd boeien. Op het raakvlak van werkelijkheid en fantasie, Tja, als poppen van schuimrubber uitgroeien tot monsters, neemt het voorstellingsvermogen van de jeugd almaar toe.
Duda Paiva Company heeft in Nederland een prima reputatie als het gaat om jeugdvoorstellingen. Met toneelspel., dans, poppenspel en multimedia. Eigentijds. Aansluitend op de belevingswereld van kinderen op de basisschool.
Het bestuur van het Scagon start de serie voorstellingen om de jeugd van kinds af vertrouwd te maken met die zo heilzame gang naar het theater. Ter lering en ter vermaak. De blik is in eerste instantie gericht op de komende twee jaar, waarbij wordt gestreefd naar jaarlijks vijf voorstellingen. Dit seizoen mag de jeugd zich, met uitzondering van zaterdag 5 januari, verheugen op nog minstens drie voorstellingen op woensdagmiddag.
Het initiatief is mede mogelijk door financiële steun van het Cultuurfonds van de gemeente Schagen en de Kunst en Cultuur AdviesCommissie Schagen (KCARS).
Monsters begint woensdag 14 november om 16.00 uur. Kaartjes kosten 8,50 euro en zijn verkrijgbaar aan de zaal of via www.theaterscagon.nl

Meer berichten