Onzekere toekomst bedreigt voortbestaan Bloeiend Zijpe - Stichting zoekt vrijwilligers om promotie te kunnen doen<

  Nieuws
Bloeiend Zijpe leidt tot prachtige plaatjes. (Foto: Marion Verwindt)
Bloeiend Zijpe leidt tot prachtige plaatjes. (Foto: Marion Verwindt) (rodi.nl)

SCHAGEN - Het voortbestaan van Stichting Bloeiend Zijpe is onzeker, waardoor het de vraag is of er volgend jaar een tentoonstelling gehouden kan worden in BolleNoord. Met een gebrek aan vrijwilligers dreigt er een einde te komen aan de promotionele activiteiten en dus noodt de stichting de noodklok.
Stichting Bloeiend Zijpe werd veertien jaar geleden opgericht om de kwaliteit van het toerisme in Schagen in de breedste zin van het woord te verbeteren. De stichting kwam voort uit het idee van Innovatief Zijpe om de belangrijkste toeristische trekpleister van de gemeente, de bollenvelden, breder in te zetten. Het doel van Stichting Bloeiend Zijpe is iedereen voor weinig geld van zo dichtbij mogelijk te laten genieten van de Zijper bloemenpracht. Nergens anders in Nederland vind je zo’n groot aaneengesloten bollen gebied. De uitgestrektheid, de vergezichten zonder stedelijke bebouwing, de Hollandse luchten, de oude molens, de piramidevormige Noord-Hollandse stolpboerderijen, de mooie duinenrij: dat alles maakt het gebied bijzonder. Het geeft de bezoeker een oer-Hollands gevoel.

Promotie

Vrijwilligersorganisatie Stichting Bloeiend Zijpe besloot meer bezoekers warm te maken voor haar omgeving. Elk jaar trekt het voorjaarsevenement Bloeiend Zijpe meer bezoekers uit binnen- en buitenland, maar al die activiteiten moeten wel ieder jaar opnieuw gepromoot en georganiseerd worden. De jaarlijkse wandeltocht bijvoorbeeld trekt ieder voorjaar zo’n vierduizend mensen, maar toch moet die steeds weer gepromoot worden. Een ander voorbeeld: op de Fiets- en Wandelbeurs en op andere plekken staan er veel vrijwilligers folders uit te delen en uitleg te geven over de activiteiten van Bloeiend Zijpe. Voor die folders moeten uiteraard eerst teksten geschreven en foto's gemaakt worden.
Groter en groter

Inmiddels is het aantal vrijwilligers uitgegroeid tot een aantal van tweehonderd die hun handen uit de mouwen steken tijdens al deze prachtige activiteiten. Door haar eigen succes is Bloeiend Zijpe groter en groter geworden. Daarom is de stichting op zoek naar meer vrijwilligers. Mensen, die achter de schermen al aan allerlei touwtjes gaan trekken om dit fantastische evenement in goede banen te leiden.
Concreet zoeken zij een vrijwilliger die de jaarlijkse expositie in BolleNoord kan organiseren en coördineren. Voor 2019 is het nog niet zeker of deze prachtige kunstexpositie door zal kunnen gaan, want momenteel is er niemand die deze kar kan trekken. Daarnaast is er behoefte aan een nieuwe PR-functionaris die de activiteiten van Stichting Bloeiend Zijpe promoot. Dit jaar kan hij of zij nog meelopen met de persoon die nu de PR onder haar beheer heeft. Interesse in een van deze taken? Stuur voor meer informatie of aanmelding een e-mail naar: info@boeiendzijpe.nl. Zie voor meer informatie: www.bloeiendzijpe.nl

Meer berichten