Tarzan is blij zonder Facebook

  Nieuws
De poppen van Ilja van der Pouw stelen de show in de voorstelling Tarzan. (Foto: aangeleverd)
De poppen van Ilja van der Pouw stelen de show in de voorstelling Tarzan. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SCHAGEN – “Jeugdtoneel, cultuur op jonge leeftijd, Het is zo goed voor de ontwikkeling van kinderen.” Nathalie van Driest is lerares van groep 7 van de Julianaschool.
Op de Schager school schrijven ze cultuur graag met een hoofdletter: “We zijn kort voor de vakantie met de leerlingen in het Scagon geweest. Toneel, zingen, we hebben een nieuw kerstlied gemaakt. Een feest voor de jeugd”, geeft Van Driest aan. Actief is heel belangrijk, maar hoe zit het met het kijken naar, het bezoeken van een voorstelling? “Ook dat staat bij ons met stip genoteerd. Het samen beleven, genieten, het prikkelen van de fantasie, de verwondering. En vooral: het inspireert de jeugd, waarbij het is meegenomen als ze ook iets van de boodschap van het verhaal meenemen.”
Van Driest heeft net een dankbare ervaring opgedaan: “Na onze workshop in het Scagon komt er een meisje naar me toe. Opgetogen. Ze zei dat ze nogal verlegen was, maar nu iets had gedaan dat ze nog nooit had gedurfd. Ze kon niet wachten om het haar ouders te vertellen.”
De aanleiding voor het gesprek met de lerares is de professionele jeugdvoorstelling Tarzan, die zaterdag 5 januari om 16.00 uur in het Scagon speelt. De poppen van Ila van der Pouw, gerekend tot een van de toppers van Nederland, spelen de hoofdrol in dit stuk, dat het voorstellingsvermogen van de kinderen zal kietelen. Niet door enge avonturen van de jeugdige hoofdpersoon in een oerwoud vol lianen en dieren. Tarzan is op deze laatste zaterdag van de kerstvakantie in Schagen een meisje dat een stap doet in de normale mensenwereld. Maar dat valt niet mee. Een misverstand blijkt snel geboren. Als Tarzan wordt gevraagd of ze op Facebook zit, is haar antwoord; ‘Nee, ik zit meestal op een tak’. Uiteindelijk blijkt dat je Tarzan wel uit de jungle kunt halen, maar de jungle niet uit Tarzan.
Door de bijdrage van het Cultuurfonds van de gemeente Schagen/KCARS is de entree voor de voorstelling relatief laag: 8,50 euro. Reserveren: www.scagontheater.nl

Meer berichten