Alle kerstbomen verzamelen

  Nieuws
De kerstbomen mogen weer ingeleverd worden in gemeente Schagen. (Foto: gemeente Schagen)
De kerstbomen mogen weer ingeleverd worden in gemeente Schagen. (Foto: gemeente Schagen) (rodi.nl)

SCHAGEN - Gemeente Schagen zamelt dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 januari weer kerstbomen in. In verband met het continue rooster bij de meeste scholen, is de inzamelactie verdeeld over drie middagen. “Ieder jaar zamelen wij de kerstbomen in, want een kerstboom moet niet in de groene bak verdwijnen. Daarnaast levert het inzamelen met name voor onze jeugd een mooi zakcentje op”, legt wethouder Hans Heddes uit.
“Voor elke ingeleverde kerstboom ontvang je € 0,50! Ik roep dan ook alle kinderen op om ons weer te helpen met het verzamelen van de kerstbomen.”
Stop de kerstboom niet in de groene container. Stamhout van de kerstboom verteert bijna niet. Geef de kerstboom daarom aan de jeugd mee of breng hem langs bij de milieustraat van de HVC aan Zijperweg 12b in Schagen. Van de kerstbomen worden houtsnippers gemaakt die de gemeente gebruikt voor looppaden.
In Callantsoog wordt er dinsdag 8 januari ingezameld van 14.00 tot 16.00 uur aan het Jewelplein. In Burgerbrug kan men de bomen inleveren van 14.00 tot 16.00 uur op de parkeerplaats aan de Burgerweg. Dit kan op hetzelfde moment ook op de parkeerplaats bij de voetbalvelden in Oudesluis,. In Petten kan men terecht op de parkeerplaats aan de Sportweg. In Schagerbrug kan het op de parkeerplaats aan P. Ottstraat. Hetzelfde geldt voor de parkeerplaats bij het Dorpshuis in Sint Maartensbrug. In Sint Maartensvlotbrug kan men de bomen inleveren aan de Gerrit van de Sluisstraat nabij de glasbak. In 't Zand kan men terecht op de parkeerplaats bij de Multitreffer.
In Schagen worden de bomen woensdag 9 januari ingezameld van 14.00 tot 16.00 uur op de volgende locaties: parkeerplaats P. Ottstraat, parkeerplaats Merelstraat, parkeerplaats Wilgenlaan parkeerplaats en in de Jozef Israëlstraat nabij 'De Ark'. Donderdag 10 januari kan men terecht op de parkeerplaats aan Veersloot in Dirkshorn, de Sportparklaan in Sint Maarten, de Rietkaag in Tuitjenhorn, de parkeerplaats bij Deen in Waarland en de parkeerplaats van de Doorbraak in Warmenhuizen.
Op bovenstaande locaties en dagen zamelt gemeente Schagen van 14.00 tot 16.00 uur de kerstbomen in. Hebben mensen meer dan vijftig kerstbomen staan? Dan komt de gemeente de bomen ophalen. Via tel. 0224-210305 kunnen mensen een afspraak maken om de kerstbomen te laten ophalen.

Meer berichten