Postbezorger Peter Visser bezorgt meer dan alleen maar post!

Oranje
Peter Visser bezorgt naast post ook een lach op ieders gezicht.
Peter Visser bezorgt naast post ook een lach op ieders gezicht. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN EO - Het kan niemand ontgaan zijn in Valkoog, Groenveld, Stroet en omgeving. Postbezorger Peter Visser bezorgt de post en pakketten op zijn uitgedoste elektrische ‘Oranje’ PostNL scooter. Gekleed in Oranje outfit bezorgt Peter Visser mensen niet alleen hun post, maar ook een glimlach op de gezichten.

De 67-jarige postbode zorgt voor veel bekijks tijdens zijn ronde. Hij rijdt in vol ornaat op zijn scooter om de post te bezorgen. “Ik krijg veel leuke reacties van mensen. Ze toeteren naar me, of als ik stilsta willen ze met me op de foto. Mijn rondes duren nu ook iets langer dan gewoonlijk.”

De Schagerbrugger is inmiddels 7 jaar postbode bij PostNL. Officieel mag hij met pensioen maar hij vindt het werk nog veel te leuk. “Je bent lekker buiten, ontmoet mensen, maakt een babbeltje....Dat wil ik nog niet missen. Mijn werkgever zegt dat ik tot mijn zeventigste mag werken. Nou dat doe ik graag!”

Peter rijdt graag in outfits, zo heeft hij al eens verkleed als Paashaas, Zwarte Piet en de Kerstman zijn postrondes gedaan. “Nu met het EK is leuk om uitgedost op pad te gaan. Ik hoop dat we de eindstrijd winnen, al acht ik Duitsland ook heel sterk. Eerst zondag afwachten maar ik heb er vertrouwen in.’’

Afbeelding