Beemsterboer ziet Den Haag dichterbij komen

Politiek
Jelle Beemsterboer
Jelle Beemsterboer (Foto: Victor Sassen)

SCHAGEN/TUITJENHORN - Jelle Beemsterboer, wethouder in Schagen voor CDA, is een stap dichterbij wat betreft en baan als Tweede Kamerlid in Den Haag. Op zijn website zegt hij het volgende:

"Bij het CDA kom je niet zomaar op de Tweede Kamerlijst. Ik zit in een uitgebreide procedure. Er is een vertrouwenscommissie samengesteld, die alle sollicitatiebrieven beoordeeld heeft. Daaruit zijn ruim honderd kandidaten gevraagd voor een sollicitatiegesprek. Mijn gesprek was op 27 juni. Dat was natuurlijk best spannend, maar ik had een erg goed gevoel over het gesprek. Het goede gevoel werd deze week bevestigd. Ik ben door naar de volgende ronde!

Als ik de laatste weken mensen spreek gaat het veel over mijn kandidatuur voor de Tweede Kamer, erg leuk al die belangstelling. Ik merk dat mensen onder de indruk zijn van de grondigheid van het proces waarmee het CDA de kandidatenlijst opstelt. Zo ziet dat er na vandaag nog uit:

Op 10 en 11 september worden er assessments gehouden. Kandidaten worden op allerlei manieren getest op hun vaardigheden. Hoe dat er precies uit gaat zien weet ik nu nog niet, maar ik zal jullie later vertellen hoe het gegaan is. Na het assessment is er in het weekend van 2 en 3 oktober een gesprek met het landelijk bestuur. Waarna het bestuur de concept kandidatenlijst op gaat stellen. Die conceptlijst wordt vervolgens aan alle 352 gemeentelijke afdelingen voorgelegd, die er in hun ledenvergadering over mogen stemmen. De leden kunnen dan wijzigingen op de lijst aanbrengen. Het gewogen gemiddelde van alle gemeentelijke stemmingen vormt uiteindelijk de kandidatenlijst voor de verkiezingen op 17 maart."