Certificaat voor Jelle Beemsterboer als bestuurder

Politiek
Sabine van Zuydam reikte het certificaat uit aan Jelle Beemsterboer.
Sabine van Zuydam reikte het certificaat uit aan Jelle Beemsterboer. ((Foto: Pierre Mettes))

SCHAGEN - Wethouder Jelle Beemsterboer kreeg vanochtend een certificaat uitgereikt wegens zijn plek in de top 50 van decentrale bestuurders van Nederland. Beemsterboer ontving deze onderscheiding in het gemeentehuis van Schagen.

Niet alleen wethouder Jelle Beemsterboer, ook gemeente Schagen kreeg landelijke bekendheid door de nominatie. De winnaar is wethouder Hamster uit Stadskanaal geworden. Maar veel meer bestuurders ontvingen waardering voor de wijze waarop ze zich inzetten voor ons openbaar bestuur. En wethouder Beemsterboer hoort daarbij. Een mooi resultaat waarmee de gemeente hem en alle andere genomineerden van harte feliciteert.

Onderzoeksleider Sabine van Zuydam kwam namens de organisatie langs in het gemeentehuis van Schagen. Zij overhandigde het certificaat, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen. De enthousiaste en vernieuwende CDA-wethouder Jelle Beemsterboer heeft de portefeuilles Ruimte, Economie, Toerisme en Landbouw en is eerste loco-burgemeester. Jelle Beemsterboer spant zich met name in voor grote ruimtelijke projecten, woningbouw en het stimuleren van economische ontwikkelingen zoals in Petten.

Alle genomineerden uit de top 50 ontvangen een certificaat, inclusief een toelichting van hun nominatie. Die toelichting is afkomstig uit het veld zelf: het zijn namelijk collega- bestuurders uit het land die Beemsterboer hebben genomineerd. De jaarlijkse verkiezing van Beste Bestuurder organiseert het blad Binnenlands Bestuur, in samenwerking met advies- en onderzoeksbureau Necker van Naem. Op 4 februari 2021 vond de bekendmaking plaats tijdens Kompas, het jaarlijkse event van Binnenlands Bestuur. In lijn met het jaarthema ‘Digitale democratie’ was deze bekendmaking deels digitaal. Via een livestream was te volgen hoe de winnaars live vanuit Arminius Rotterdam bekend werden gemaakt.