Lottn Prak is niet te stoppen.
Lottn Prak is niet te stoppen. ((Foto: Patrick Hogervorst))

Zwaar bevochten overwinning JuRo Unirek/VZV

  Sport

SCHAGEN - VZV moest in de uitwedstrijd tegen Borhave tot het uiterste gaan om twee punten mee naar huis te kunnen nemen. Aanvankelijk zag het er naar uit dat het klasse verschil en de stand op de ranglijst voor de ploeg uit t Veld geen probleem zou moeten zijn. Het team van Rolf Schulte had in het eerste bedrijf steeds een voorsprong, maar wist deze steeds uit handen te geven. Uiteindelijk trot VZV toch aan het laatste eind en won met 25-27.

Lotte Prak opende de score en had VZV halverwege de eerste helft een 6-8 voorsprong in handen door 3 treffers van Lotte Prak, twee van Silvana Koppe, Florance Kos en Djazzmin Trabelsi. Na een time out aan de kant van VZV kreeg de ploeg wat meer rust. Het lukte VZV de voorsprong uit te breiden naar 8-12 maar Borhave wilde zich tegen deze gedoodverfde favoriet niet zomaar gewonnen geven. Esma Staal kreeg 2 minuten waarna Amber Zomerdijk met 2 knappe reddingen de voorsprong in stand wist te houden en de thuisploeg nog voor het rustsignaal de achterstand een iets draaglijker aanzien kon geven.

Ruststand 11-14

Borhave scoorde meteen na de pauze waarna VZV door doelpunten van Lotte Prak en Silvana Koppe na een paar minuten op 13-16 kwam te staan. Na deze voorsprong werd het spel slordiger en liet de anders zo hechte defensie onnodige steken vallen waardoor bij de thuisploeg het zelfvertrouwen groeide. Lisanne Kolken en Kim Molenaar kregen een twee minuten tijdstraf waarna Iris Hoekinga een strafworp uit het doel wist te ranselen. VZV herpakte zich en leek er geen vuiltje meer aan de lucht en had VZV zelfs een ruime 17-25 voorspong .

Maar toen ging het bijna mis. Borhave stroopte de mouwen nog eens op en begon zowaar aan een inhaal race waar de equipe van Rolf Schulte het antwoord schuldig moest blijven en VZV zich opeens geen raad meer wist. De zeker lijkende voorsprong glipte VZV al meer uit handen en na een time out van VZV kwam Borhave weer helemaal terug in de wedstrijd en scoorde 3 min. voor tijd zelfs de aansluitingstreffer 24-25. Het op de derde plaats staande favoriete team wankelde en leek zelfs het onderspit te moeten delven. Daarna pakte Lotte Prak en Esma Staal de draad weer op en bezorgde hun team alsnog de overwinning.

Eindstand 25-27

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 25 januari om 19.00 uur JuRo Unirek/VZV Ds.1 tegen DSVD uit Deurningen.1 Sporthal 't Zijveld. (Nr.3 tegen Nr.2)

Meer berichten