winnaars kata wedstrijd frank scholtes bryan vd berg chris jonker en robin versteegh
winnaars kata wedstrijd frank scholtes bryan vd berg chris jonker en robin versteegh ((Foto: PR))

Sportieve successen voor judoka's van EBI - Sports

  Sport

LANGEDIJK/TUITJENHORN - Het afgelopen weekend waren de de EBI-Sports judoka's uit Langedijk en Tuitjenhorn weer overal te vinden in Noord-Holland. Op zaterdagmiddag ging coach Robin met de kids naar Haarlem voor het jaarlijkse CIOS jeugd team toernooi. Het team begon met een nederlaag maar herpakte zich daarna goed door 3 partijen te winnen. Uiteindelijk hadden 3 teams evenveel wedstrijden gewonnen maar gaven de judopunten de doorslag voor de volgorde op het podium en haalde EBI-Sports de bronzen medaille. Het team bestond uit: Nova Klaver, Dean Schelvis, Nikki Trousselot, Sem Sikking, Rayer van Duin en een aantal judoka's van Beentjes Sport die ons team versterkten deze middag. Dat waren Huub, Jonathan, Joep, Sammy, Niyom en Christiaan.

Prijzenfestijn door heel Noord-Holland

In de avond ging het seniorenteam olv coach Frank naar Purmerend voor de 3e ronde van de West Friese Judocompetitie. Het team was deze keer compleet met 7 judoka's en dan scheelt wel dat je niet al met een achterstand begint. In de eerste wedstrijd tegen de thuisclub Kodokan werd het heel spannend. Mats Timmerman begon zijn wedstrijd goed en won deze met 2 waza ari's, Chris en Douwe volgden zijn voorbeeld en wonnen hun partij met een ippon en moest ons zwaargewicht Ricardo het winnende punt maken om deze wedstrijd te winnen. Dat deed hij na opgave van z'n tegenstander en werd het 8-6. In de 2e wedstrijd moesten we tegen de van Heest uit Amsterdam. Dit team miste 2 judoka's en hier wist Chris Jonker de beslissing in de 81kg klasse te maken en wonnen we deze wedstrijd ook met 8-6. De laatste wedstrijd van de avond was tegen Hiki-Wake uit Hoogwoud. Daar wonnen de lichtgewichten Bart van Duin en Thijmen Snip hun wedstrijd en waarna ook Luke Beemsterboer, Douwe Baert en Ricardo Barata nog punten binnen haalde en het 10-4 werd. Een heel goed resultaat voor het seniorenteam in deze ronde en zo zijn we weer een plekje gestegen in het klassement.

Op zondag ochtend ging coach Jack met 9 kids naar het Jeugdtoernooi van Hensbroek. Hier werden ook hier veel prijzen behaald door de EBI's. 1e prijzen waren en voor Denys Bremmers, Stijn Rempt, Sem Sikking en Nova Klaver en Ghassan Elmasri werd 3e en vielen Rens, Nikki, Auke en Stijn net buiten de prijzen vandaag.

Als laatste judoactiviteit van het weekend kwamen 2 koppels uit op het Noord-Hollands Kampioenschap Kata in Alkmaar. In de de B klasse van het Nage no Kata kwamen Chris Jonker met partner Bryan v/d Berg in de finale terecht en werden zij met dat Kata 3e en in de A klasse werden Robin Versteegh met partner Frank Scholtes Kampioen. En bij het grond kata kwamen zij na wisseling van rol ook in de finale terecht en behaalde zij uiteindelijk met een mooi resultaat de 3e plek.

Voor meer informatie over de judoschool kun je kijken op de site www.ebisports.nl

Meer berichten