Roon Staal
Roon Staal ((Foto: aangeleverd))

Zomerconcert Roon Staal

  uitgaan

MIDDENMEER - Na de Winter- en Lente Tour concerten gaat de Zomer Tour van zanger-pianist Roon Staal van start. De tour eindigt zondag 30 juni in Sellingen met een openluchtconcert. De hele tour telt veertien concerten op verschillende locaties in Nederland. Roon Staal doet woensdag 19 juni Middenmeer aan en speelt in de Ontmoetingskerk.

Staal werd onlangs fraai gerecenseerd door Jacques d'Ancona en ontving goede kritieken van grote namen zoals Art Garfunkel en Gilbert O'Sullivan. Hij heeft een authentieke en intrigerende performance en weet een steeds breder publiek te bereiken met zijn liederen en liedjes van grote namen en eigen werk.

Ontdaan van glamour en show wisselt hij met behulp van zijn soepele tenor-stem zeggingskracht en inhoud af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel. In 2011 nog genomineerd voor een musical award voor zijn rolvertolking van Peter Koot in de musical Petticoat en met eerder (2002) nog zijn hoofdrol in de rock-opera Tommy van rock-group The Who in een productie van het Koninklijke Luchtmacht orkest, trad Staal ook op in het voorprogramma van de legendarische Art Garfunkel (Simon&Garfunkel).

Songs die Staal speelt op zijn concerten zijn eigen werken zoals Promise, Als Je Mij Zoekt en Weet Waarom Je Leeft, afgewisseld met bekende songs van The Beatles, Paul Simon, John Denver of van Nederlandse grond en het meer klassieke Pie Jesu, gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber. Nieuw in het repertoire zijn The Sound Of Silence van Simon en Garfunkel en Across The Universe van John Lennon.

Locatie: Ontmoetingskerk, aanvang 20,00 uur. Kaarten bestellen: www.roonstaal.com of tel.nr. 06-30025992. De toegangsprijs is € 17,50.

Meer berichten