Ingezonden

Fotoclub Fotomorgana uit Schagen ging Out of the box

  Verenigingen
Winnaar Selfie: Fennie Swart
Winnaar Selfie: Fennie Swart (Fennie Swart)

SCHAGEN - Bij fotoclub Fotomorgana uit Schagen stond 2019 in het thema van “out of the box” fotograferen. Dat jaar werd met twee interessante opdrachten afgesloten.

Een van die twee opdrachten was “Een tip van de sluier”. De bedoeling was dat de clubleden een portret van een ander clublid maakten. Het moest niet alleen een registratie, maar een heel persoonlijk portret worden. Daarom ging aan het nemen van de foto een interview vooraf, zodat uit de foto duidelijk de persoonlijkheid herkenbaar werd.

Als beste foto werd door de clubleden het portret door Ali Bakker van Marita Veenvliet gekozen.

“Marita Veenvliet heeft een voorkeur voor comfortabele kleding" legt Ali Bakker uit, "maar vindt het ook belangrijk om er verzorgd uit te zien. Zij let op haar gewicht en voor speciale gelegenheden besteedt ze extra zorg aan haar uiterlijk om daarmee ook te laten zien dat ze de persoon of situatie dat waard vindt. Ze heeft wel voorbeelden in haar hoofd van wat ze mooi vindt, maar durft niet altijd daarvoor te kiezen zonder advies van anderen.

Op de foto heeft zij het moeilijk met wat te kiezen. Zij vraagt aan iemand, buiten beeld, om ondersteuning bij haar keuze. Een poster van een voorbeeld hoe het kan zijn, op de deur van de kast en een uitnodiging voor een feest op de vloer. Ook de weegschaal speelt een rol en een lijstje met de vorderingen qua afvallen hangt aan de wand.”

De andere opdracht van gastspreker Mariska Lansbergen was om een opvallende selfie te maken.

De foto die door Mariska Lansbergen als beste gekozen werd was van Fennie Swart.

Haar commentaar was: “Het beeld van Fennie komt gelijk bij je binnen; wat een indrukwekkend portret is dit. Door de kleding en de muts voelt het aan alsof je naar iemand kijkt in het koude Rusland. Prachtige gewerkt met scherpte en onscherpte. Dat ene oog scherp wat indringend is en waar, door de ring eromheen, de concentratie op ligt. Fantastisch uitgevoerd en indrukwekkend. Een beeld waar je langer naar kan kijken en wat interessant blijft.”.

Ook dit jaar volgen spannende en inspirerende opdrachten. Iedere derde woensdag van de maand heeft fotoclub Fotomorgana een bijeenkomst in het gebouw “Onder de Acacia's”, Acaciaplein 400 te Schagen. Voor nieuwe leden, die zich verder in de fotografie willen ontwikkelen, is nog plaats.

Meer info: www.fotoclub-fotomorgana.nl.

Meer berichten