Drukte onder de viaducten

Algemeen
"De klimmuur is best wel te doen", vinden twee Delftse studenten. "Met een beetje durf kan iedereen het."  (foto: UWM/gav)
"De klimmuur is best wel te doen", vinden twee Delftse studenten. "Met een beetje durf kan iedereen het." (foto: UWM/gav) (Foto: )

Het was zondagmorgen een drukte van jewelste onder de viaducten van de spoorbaan en de Horvathweg. Naast de Euroscoop werden bij de één de klimmuren intensief gebruikt en bij de ander met kracht- en fitnesstraining de conditie op peil gehouden.

Zo werd de sluiting van de binnensport-accommodaties op een creatieve manier opgelost. “We kunnen binnen nergens terecht”, verklaren twee Delftse studenten hun aanwezigheid bij de Schiedamse boulderwand. “Hoe we hier tercht komen? Soms hoor je het via-via. Nu hadden we op Google buitenboulderen gezocht. Dit is voor ons ook makkelijk te bereiken. Gewoon even de trein pakken.” Het was voor hen de tweede keer. “We waren hier ook op oudejaarsdag. Toen was het niet zo druk als nu.” Ze noemen zich ‘oprechte amateurs’. “We doen het graag, maar zien het als hobby. De muur hier is trouwens best wel te doen. Met een beetje durf kan iedereen het. Het begint makkelijk en dan kan je het naar moeilijker opbouwen.” De twee waren niet de enigen, die van elders kwamen. Een tiental anderen kwam uit Breda.