Scyedam zonder routiniers

Algemeen
Martijn van der Heide (links) en Thomas Braat gaan ervan uit, dat Scyedam in de voorjaarscompetitie niet weer het degradatiespook in de ogen moet kijken.  (foto: PR)
Martijn van der Heide (links) en Thomas Braat gaan ervan uit, dat Scyedam in de voorjaarscompetitie niet weer het degradatiespook in de ogen moet kijken. (foto: PR) (Foto: )

Niet te geloven. Scyedam kwam in de najaarscompetitie in de degradatie-play-offs terecht, presteerde niet goed en hing al met één been boven de afgrond.  Maar wonderen bestaan: het tafeltennistrio handhaafde zich in de eerste divisie!

Scyedam had zich in voorgaande competities altijd redelijk weten te redden. “Het was ditmaal niet al te best”, evalueert Thomas Braat. Dat had zeker ook te maken met de trainingsbeperkingen, die de pandemie oplegde. “Als de training wegvalt kunnen oudere spelers terugvallen op hun ervaring. Zover zijn wij niet.” Het verklaart de precaire situatie, waarin ze terecht kwamen. “Er valt dus wel wat te verbeteren”. Dat moeten ze dan gaan doen zonder de routiniers Jeroen Bastiaanse en Nermin Smajic. De laatste houdt zich overigens nog wel beschikbaar voor een invalbeurt. Braat noemt het wegvallen van die twee een klap voor de club. Om er meteen ook een positieve ontwikkeling aan toe voegen: “Het zorgt voor de mogelijkheid om met jonge mensen verder te gaan.” De begin-twintigers Thomas Braat en Martijn van der Heide gaan nu een team vormen met de van tweede divisie-club Alexandria’66 afkomstige leeftijdgenoot Edwin ten Hoope. De drie waren al bevriend en gaan dat met gezamenlijke trainingen ook sportief vorm geven. “We hebben afgesproken zeker één keer in de week samen te trainen en er zo meer structuur in aan te brengen.” Op zaterdag 5 februari opent Scyedam (als het mag) tegen Avanti.