‘Investeren in coaching’

Algemeen
Nadat Excelsior'20 eerder al de Nieuw-Zeelander Brett Hampton (inzet boven) vastlegde, volgt nu de Engelsman Jake Needham. (foto's: UWM+PR)
Nadat Excelsior'20 eerder al de Nieuw-Zeelander Brett Hampton (inzet boven) vastlegde, volgt nu de Engelsman Jake Needham. (foto's: UWM+PR) (Foto: )

De face-to-face confrontatie tussen Excelsior20’s cricketbestuur, spelers en de jeugdcommissie heeft ogen geopend. Over en weer werden na het vorige wat mislukte seizoen vingers op wonden gelegd. Vooral de stelling, dat de ontwikkeling van jonge spelers stil staat liet wenkbrauwen fronsen.

Die boodschap is door de clubleiding opgepakt. ”Want”, had cricketvoorzitter Luuk van Troost al eens opgemerkt, “Excelsior-spelers ontbreken in KNCB-selecties.” Vandaar, dat de keuze gemaakt is om te investeren in coaching en wordt, na een sollicitatieprocedure waarin twintig kandidaten voorbij kwamen, de in Nederland wonende Jake Needham(34) als headcoach naar Thurlede gehaald. De Brit speelde als prof bij Derbyshire. Eerder maakte hij in een testmatch tegen India deel uit van Engeland U19. In zijn thuisland was hij betrokken bij de opleiding van jonge, talentvolle cricketers. Nadat hij in 2018 in Nederland was neergestreken leidde hij, in samenwerking met de cricketbond, bij Nederlandse clubs trainingen voor jeugd- en seniorenelftallen.

Needham ziet het als een uitdaging en als eer om bij de topklasser aan de slag te gaan. “Excelsior is een uitstekend georganiseerde vereniging, die veel succes geboekt heeft. Ik hoop, dat ik een bijdrage kan leveren om die succesreeks in de komende tijd te vervolgen.” Van Troost: “Het is onze en zijn intentie om meerdere seizoenen met elkaar op te trekken.”