De bij en wij.
De bij en wij. ((Foto: De bij en wij. ))

Zoemcursus

BOVENKARSPEL - Bijen zijn heel belangrijk voor de biodiversiteit, maar het gaat niet goed met deze nijvere zoemers. Ook dit jaar komt er weer 'Nederland zoemt', een weekend om de bijenstand in Nederland te inventariseren. Maar ja, ze zijn allemaal klein en bruin, dus wie weet hoe een en ander moet worden ingevuld?

Daarom komt er als steuntje in de rug op 9 en 23 april een Zoemcursus over bijen en de tuin. Pieter Hermans en Frans Jongeleen zijn de docenten van deze cursus bij IVN West-Friesland. De eerste avond gaat over het herkennen van bijen en hommels en de tweede over het inrichten van een 'bijvriendelijke' tuin. De avonden beginnen om 19.30 uur in de bovenzaal van het Streekbos Paviljoen en duren tot 22.00 uur. Kosten: € 20,- voor leden, € 25,- voor niet-leden, vooruit te voldoen op de rekening van het IVN West-Friesland, NL13 RABO 0167 7601 57, onder vermelding van de cursusnaam.

Opgave via cursussen@ivn-westfriesland.nl / 0228 322338. Zie voor meer informatie https://www.ivn.nl/afdeling/west-friesland/cursussen

Meer berichten